• Home
  • Blog
  • De 10 goedkoopste elektrische auto’s van 2022

De 10 goedkoopste elektrische auto’s van 2022

Wat is de goedkoopste elektrische auto? Deze vraag beantwoorden we in dit artikel, waarin we de 10 meest betaalbare EV’s van 2022 op een rijtje zetten.

Elektrische auto’s hebben veel voordelen, maar zijn ook niet zonder nadelen. Een van de grootste nadelen is dat EV’s over het algemeen duur zijn in de aanschaf. Daar staat wel tegenover dat stroom goedkoper is dan benzine en dat je bijvoorbeeld geen bpm en wegenbelasting betaalt.

Gelukkig komen er steeds meer betaalbare elektrische auto’s. In deze top 10 zetten we op een rijtje welke elektrische auto’s nu echt het goedkoopst zijn anno 2022.

Dit is de top 10 meest betaalbare EV's

1. Dacia Spring

Al voordat Dacia de prijs bekendmaakte was duidelijk dat dit de goedkoopste elektrische auto zou worden. Als budgetmerk is Dacia het aangewezen merk om een goedkope elektrische auto op de markt te brengen. Dat deden ze met de Spring. En het is niet eens de kleinste EV en ook niet de EV met de kleinste range. Je moet niet rekenen op veel vermogen, maar een goedkopere nieuwe EV dan de Dacia Spring ga je niet vinden.

2. Renault Twingo E-Tech Electric

De elektrische Renault Twingo is iets kleiner dan de Dacia Spring, maar met 82 pk is de Twingo een stuk vlotter. Ondanks het compacte formaat is het een vierdeurs auto waar je ook met z’n vieren in kan.

3. Smart EQ ForTwo/ForFour

Als je goed kijkt zie je dat de Smart EQ ForFour qua vorm best veel lijkt op die van de Renault Twingo. Dat komt omdat het broertjes zijn van elkaar. De techniek is dus identiek. Naast de ForFour is er ook nog de ForTwo, die dus twee deuren minder heeft en lekker compact is. Een echte Smart dus. Opmerkelijk genoeg zijn de ForTwo en ForFour even duur.

4. Fiat 500e

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar er is een compleet nieuwe generatie Fiat 500. Deze is een stukje groter dan de vorige, maar is qua design grotendeels hetzelfde gebleven. Gelukkig maar, want dat is waarom iedereen de Fiat 500 zo leuk vindt. Met de instapversie van de Fiat 500e heb je 95 pk en 190 km actieradius.

5. Volkswagen e-Up

De Volkswagen Up is een bekende verschijning, want dit model draait al een tijdje mee en is bijzonder populair. En de Up is er ook als elektrische auto: de e-Up. Een sterk punt van de e-Up is de actieradius. Die is 230 km volgens de WLTP-cijfers, wat een stuk meer is dan de range van veel andere elektrische stadsauto’s.

6. Peugeot e-208

Als je een stadsauto als de Volkswagen Up net te klein vindt moet je een segment hoger kijken. De goedkoopste elektrische auto in het B-segment is de Peugeot e-208. Dit is niet alleen qua formaat een meer volwassen auto, maar ook qua range. Die is namelijk 330 km.

7. Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is in de basis dezelfde auto als de Peugeot e-208. Qua specificaties maakt het dus niet uit welke van de twee je kiest. Het is vooral de vraag welk merk jou het meest aanspreekt.

8. MG ZS EV

Qua value-for-money is de MG ZS een van de meest interessante elektrische auto’s. Je krijgt letterlijk veel auto voor je geld, want de MG ZS is een ruime cross-over. Met de actieradius van 320 km is ook helemaal niets mis.

9. Nissan Leaf

De Nissan Leaf is wederom een behoorlijk ruime EV voor een schappelijke prijs. Ook is deze Nissan lekker vlot met 150 pk en 320 Nm koppel. Het is alweer de tweede generatie Nissan Leaf, want Nissan was er vroeg bij met elektrische auto’s.

10. Mazda MX-30

De Mazda MX-30 is een lekker eigenzinnig model. Vooral de de linkerzijdeur die naar achteren opent is bijzonder. De MX-30 heeft een fraai interieur en een goede uitrusting, maar hoort ook nog tot de top 10 van meest betaalbare elektrische auto’s.