• Home
  • Blog
  • Top 10 kleine auto’s met een grote kofferbak

Top 10 kleine auto’s met een grote kofferbak

Op zoek naar een kleine auto met veel laadruimte? Wij zetten 10 compacte modellen met een grote kofferbak voor je op een rijtje.

Grote auto’s zijn duur en kleine auto’s zijn krap. Als je op zoek bent naar een kleine auto met een grote kofferbak is het daarom een kwestie van het beste compromis vinden. In een stadsautootje ga je nooit echt veel laadruimte krijgen. In een B-segment cross-over daarentegen heb je over het algemeen een auto die nog wel compact is, maar ook veel ruimte heeft. We zetten de compacte auto’s op een rijtje die de grootste laadruimte hebben.

Eerst even een korte toelichting op de cijfers. De laadruimte wordt uitgedrukt in twee getallen. Het eerste getal is de minimale laadruimte. Dit geeft aan hoeveel je kwijt kunt in de kofferbak, gemeten tot aan de achterbank en de hoedenplank. Het tweede getal is de maximale laadruimte, als je de achterstoelen plat gooit. Daarbij wordt gemeten tot aan de voorstoelen en het dak.

1. Skoda Scala

467-1.410 liter

Voor maximale laadruimte wil je eigenlijk een stationwagen hebben. Er zijn alleen nog nauwelijks compacte stationwagons nieuw te krijgen. De Skoda Scala is zo’n beetje de laatste der Mohikanen. Skoda laat met deze auto weer zien dat ze de koning van de ruimte zijn, met 467 liter aan laadruimte. Met de achterbank plat kun je zelfs 1.410 liter kwijt in de Scala.

2. Ford Puma

456-1.216 liter

Dat de compacte stationwagen met uitsterven bedreigd wordt heeft een reden. Dit heeft alles te maken met de opkomst van cross-overs. Een van de compacte cross-overs met de grootste kofferruimte is de Ford Puma. Dit is te danken aan de zogenaamde MegaBox, een extra ruimte onder de laadvloer. Ford Megabox crop

3. Volkswagen T-Cross

455-1.281 liter De kleinste compacte cross-over van Volkswagen is de T-Cross. Deze is van het formaatje Polo, maar dan ruimer. De T-Cross is iets kleiner dan de Ford Puma, maar heeft praktisch evenveel kofferruimte (455 liter). Met de rugleuningen neergeklapt heeft de T-Cross zelfs meer ruimte (1.281 liter).

4. Mini Countryman

450-1.390 liter

Echt ‘mini’ kun je de Mini Countryman niet noemen, maar het is alsnog een relatief compacte auto. Toch kun je er veel in kwijt. 450 liter om precies te zijn. Met de achterbank plat zelfs 1.390 liter, meer dan de Puma en de T-Cross.

5. Nissan Juke

422-1.305 liter

De Nissan Juke heeft een kek design met een aflopende daklijn, maar is toch nog behoorlijk ruim. Achterin de Juke kun je 422 tot 1.305 liter kwijt.

6. Citroën C3 Aircross

410-1.289 liter

De Citroën C3 Aircross is een cross-over met MPV-trekjes. Dat betekent dat je geen ruimte tekort komt in deze auto. De kofferbak is goed voor 410 liter. In het gunstigste geval kun je 1.289 liter kwijt in de C3 Aircross.

7. Opel Crossland

410-1.255 liter

De kofferruimte van de Opel Crossland is exact even groot als die van de Citroën C3 Aircross. Dat is geen toeval, want deze auto’s zijn broertjes van elkaar. De ruimte met de achterbank plat is wel ietsje kleiner in de Crossland, met 1.255 liter.

8. Peugeot 2008

405-1.467 liter

Nog een optie voor de Francofielen is de Peugeot 2008. Deze cross-over heeft een kofferruimte van 405 liter. Met de achterbank plat heb je pas echt ruimte: maar liefst 1.467 liter. Dat is meer dan alle andere auto’s uit dit rijtje.

9. Audi Q2

405-1.050 liter

In het premiumsegment kun je voor de Audi Q2 gaan als je op zoek bent naar een compacte auto waar je toch al je spullen in kwijt kunt. Deze auto is qua formaat te vergelijken met de A1, maar dan ruimer. En daar gaat het ten slotte om in dit lijstje. De kofferruimte is goed voor 405 liter.

10. Skoda Kamiq

400-1.395 liter

We begonnen met een Skoda en we sluiten ook weer af met een Skoda. Ruimte is niet voor niets het handelsmerk van Skoda. Waar de Scala een stationwagen is, is de Kamiq een compacte cross-over. In de kofferbak van de Kamiq kun je 400 liter kwijt. Ook handig: verspreid over het interieur zijn er nog diverse opbergvakken, die bij elkaar goed zijn voor 26 liter.