image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • De beste 6-persoonsauto’s van dit moment

Dit zijn de 16 beste 6-persoonsauto's van dit moment

Een groot gezin houdt ook vaak een grote auto in. De meeste auto’s hebben plek voor maximaal vijf personen, dus met twee ouders en vier kinderen kom je dan toch echt een plek tekort. Wat zijn nou geschikte auto’s voor zes personen?

Zeker als je een groot gezin hebt met jonge kinderen is veel ruimte niet overbodig. Niet alleen de kroost gaat mee, maar ook wandelwagens, luiertassen en misschien ook nog wel de hond. Je denkt dan wellicht aan een busje om iedereen een zitplaats te geven, maar er zijn ook alternatieven.

Auto’s voor 6 personen

Het aanbod van auto’s met meer dan 5 zitplaatsen groeit. De meeste daarvan zijn 7-persoonsauto's in plaats van 6, maar dat is in dit geval natuurlijk alleen maar gunstig. We sommen een aantal auto’s met minimaal 6 zitplaatsen voor je op:

BMW 2-serie

Een fijne auto met 5 deuren, een krachtige motor en zin om met de caravan naar Frankrijk te trekken. Ook meer dan voldoende bagageruimte (500 liter). Heb je die 7e stoel niet nodig, dan klap je ‘m op en heb je nóg meer ruimte.

BMW X5

De BMW X5 is min of meer het boegbeeld van de SUV. Al sinds 1999 een populaire bolide in het assortiment van het Duitse automerk. Een ongekend succesnummer, een trendsetter. Ja, wat kunnen we hier nog meer over zeggen?

BMW X7

Een vrij nieuwe BMW-telg: in 2018 introduceerde het merk dit model. Je mag ‘m ook liefkozend de SUV-versie van de 7-serie noemen. En goed om te weten: zelfs met 7 volwassenen pas je goed in deze auto.

Dacia Lodgy

De Dacia heeft ‘Smart Seats’, waarmee jij in een handomdraai zorgt voor 6 of 7 zitplaatsen. Toch niet met zijn allen op pad? Dan heb je nog véél meer ruimte voor de bagage. Ideaal.

Fiat 500L

De Fiat 500 is populair, maar onderschat de 500L niet. Een ruimte, comfortabele auto die je gerust een technologisch hoogstandje mag noemen. De grootste variant van deze bolide is een fijne 6-zitter en zelfs een 7-zitter.

Ford Grand C-Max

Met zijn allen een dagje naar het strand is met de C-Max meer dan leuk. Een comfortabele auto met een sportief uiterlijk — velen vinden dat je er goed mee gezien kan worden.

Kia Sorento

De derde generatie van de Sorento kwam in 2014 op de markt. In lengte gegroeid — evenals in de rij-eigenschappen. Een fijne auto waar je zeker met het hele gezin de weg mee op durft.

Land Rover Range Rover

Een heuse terreinwagen, maar dan luxe. Over smaak valt niet te twisten, al vinden veel mensen het een erg mooie wagen. De Range Rover is groot, comfortabel en brengt je werkelijk overal.

Lexus RX 450h L

In ons deel van Europa de grootste SUV die Lexus levert. De nieuwe uitvoering, de RX L, kennen we pas sinds 2018 en is langer dan het kleinere broertje. Deze variant heeft plaats voor 7 personen en is daarmee hartstikke geschikt voor de grote gezinnen.

Mitsubishi Outlander

Een grote bolide, die wel heel wendbaar is. Je hebt op de derde zitrij 2 extra stoelen en dus meer dan genoeg ruimte voor 6 personen. Die 2 stoelen zijn weg te klappen, waardoor je bagageruimte dan 550 liter is. Bij 7 personen is dat 145 liter.

Opel Zafira

Ook 7 zitplaatsen, maar de stoelen werk je eenvoudig weg in de bodem van de bolide en tover je dus weer tevoorschijn als je ze nodig hebt. Met stoelen is de bagageruimte niet enorm: 152 liter. Heb je de stoelen weggeklapt, dan heb je maar liefst 710 liter tot je beschikking.

Peugeot 5008

Een SUV die prima rijdt. Ook hier weer een derde zitrij met twee plaatsen. Heb je volwassen kinderen (of lange kinderen), dan zijn die plaatsen niet ideaal. Kleinere kinderen hebben meer dan genoeg ruimte en kunnen het hoofd en de benen gewoon goed kwijt. Het is een comfortabele, ruime auto die slim is ingericht. Altijd veel bagage mee? De kofferbak is 780 liter en is te vergroten naar 1940 liter.

Renault Espace

Een waar boegbeeld. De Espace is zo ontworpen dat je niets anders wil dan in deze auto rijden. Veilig, zuinig, comfortabel en meer dan genoeg ruimte voor het hele gezin.

Tesla Model X

Model S was al ruim, maar model X spant de kroon. Ondanks de aflopende daklijn heb je in de X ook ruimte voor een derde zitrij. Extra tof: de achterportieren zijn zogenoemde ‘vleugeldeuren’. Handig, want zo heb je minder ruimte nodig op krappe parkeerplaatsen en loop je niet het risico dat de kinderen de auto naast je raken met de deur.

Toyota Prius+

In principe ruimte voor 5, totdat je de extra 2 stoelen uitklapt. Gaat niet het hele gezin mee op pad en heb je die extra zitplaatsen niet nodig? Dan heb je 1750 liter aan bagageruimte. Ook fijn: de Prius is hybride, dus je zorgt ook nog voor een betere wereld voor je kroost én je bespaart op de kosten.

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen noemt het liefkozend de 5+2-persoonsauto. Die ‘2’ is prima als het om kinderen gaat — volwassenen zitten niet echt lekker op die derde zitrij. Ook met de derde zitrij is het een ruime auto met meer dan genoeg plaats voor je bagage.

Volvo XC90

Een ideale auto voor… overal. De stad, de snelweg, even snel boodschappen doen en ermee op vakantie. De derde rij is beschikbaar wanneer jij dat wil. Niet het comfortabelst voor volwassenen, maar breng je de meisjes en jongens naar het sportveld en hoef je geen uren te rijden, dan is zelfs ook dat prima.

Zo’n 6-zitter kopen of leasen?

Heb je de juiste auto met 6 zitplaatsen of meer gevonden? Dan is het nog een kwestie van kiezen voor kopen of leasen. Leasen is ook als particulier goed mogelijk: ‘private lease’ heet dat. Je rijdt dan je auto voor een vast maandbedrag. Je betaalt alleen zelf je brandstof, eventuele bekeuringen en bijvoorbeeld een set winterbanden als je daarvoor kiest. De auto staat wel op jouw naam, maar het leasebedrijf blijft eigenaar. Tenzij je aan het eind van de overeenkomst de auto kan, mag en wil overnemen.