image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

De beste 7-persoonsauto’s op een rijtje

Hoewel de auto vaak ‘reuze’ is als je op zoek bent naar een 7-zitter — de keuze is dat doorgaans niet. De meeste bolides bieden plek aan maximaal vijf personen. Neemt niet weg dat er een aantal 7-persoons-auto’s op de markt zijn en we zetten er een aantal voor je op een rij.

Met het hele gezin op vakantie, een dagje naar het strand, met de kinderen naar een voetbalwedstrijd en een middag met de hond erbij naar het bos. Als je met meer dan vier, hooguit vijf, mensen in een auto wil, dan heb je iets groters nodig dan een Peugeot 108. Zeker als je ook nog bagage mee wil nemen.

Overzicht van auto’s met 7 zitplaatsen

Benieuwd naar welke auto’s plek bieden aan 7 personen? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Komen ze.

7-persoons-auto kopen of leasen?

Heb je het model met de 7 zitplaatsen gevonden, moet je ook nog bedenken of je gaat kopen of leasen. “Maar leasen kan toch alleen via de baas?” Zeker niet. Ook als particulier is leasen mogelijk. We noemen het dan ‘private lease’. Bij private lease rijd je auto voor een vast maandbedrag. De auto staat weliswaar op jouw naam, maar het leasebedrijf blijft eigenaar. Je betaalt zelf alleen brandstof, eventuele bekeuringen en een set winterbanden als je daarvoor kiest.

Lees ook ‘Mag ik met mijn lease-auto op vakantie?’ en ‘Kan ik als particulier een occasion leasen?

» Bekijk ons aanbod van nieuwe 7-persoons-auto’s.

Of er ook auto’s met 7 zitplaatsen als occasion beschikbaar zijn?

Ja, er zijn zeker tweedehands 7-zitters te koop. Natuurlijk is de keus wel wat beperkter dan bij de ‘gewone’ auto’s met 5 zitplaatsen, want 7-zitters worden nu eenmaal minder verkocht. Toch is het goed mogelijk om een occasion op de kop te tikken — ook bij auto.nl. Misschien wil je eerst nog wat tips om te weten waar je op moet letten als je een 7-zits-auto tweedehands koopt?

» Bekijk ons aanbod van gebruikte 7-zitters.