• Home
  • Blog
  • 8 kleine auto’s met een automatische versnellingsbak

8 kleine auto’s met een automatische versnellingsbak

Kleine auto’s zijn onze lievelings auto’s. Stadsauto’s zijn de afgelopen jaren namelijk hartstikke volwassen geworden. Dat merk je vooral aan de binnenkant. Fijne stoelen, luxe opties en comfortabel rijgedrag. Gecombineerd met een compacte buitenkant maakt het wat ons betreft de ideale auto voor alle omstandigheden. We hebben daarom al eens een overzichtje gemaakt onze favoriete stadsauto’s.

Een automaat maakt zo’n kleine auto helemaal af. Super relaxed als je van stoplicht naar stoplicht knalt. En natuurlijk wel zo fijn als je een keer in de file staat. En een automaat is in de meeste gevallen ook nog eens zuiniger dan een handgeschakelde versnellingsbak. Wat wil je nog meer?

In deze lijst vind je de beste kleine auto met automaat:

1. Toyota Yaris Automaat

De Toyota Yaris draait alweer bijna 20 jaar mee op de Nederlandse weg. Dat verbaasd ons eigenlijk niets, want het is een auto die veel te bieden heeft. Hij is zowel praktisch, comfortabel als betrouwbaar. Een echte no-nonsense auto met een vrolijke uitstraling. De Yaris wordt opvallend vaak met automatische versnellingsbak geleverd. Sommige uitvoeringen hebben zelfs standaard een automaat.

2. Ford Fiesta Automaat

Ford is sinds jaar en dag meester in het maken van goed rijdende auto’s. Of je nu in een Mondeo, Focus of Fiesta stapt, vanaf de allereerste meters is het prettig sturen. De Fiesta is één van onze persoonlijke favorieten. Door het compacte formaat is het een lekker wagentje om over kleine en bochtige wegen te sturen. Het onderstel is ook meer dan volwassen genoeg om het lange tijd op de snelweg vol te houden. Al met al een hele prettige allrounder, en al helemaal met automaat.

3. Toyota Aygo Automaat

De Aygo is een auto met een missie: autorijden bereikbaar maken voor iedereen. En slim rijden, daar houden wij wel van. Verzekering, onderhoud en wegenbelasting zijn bij deze kleine Japanner minimaal, en als bonus heeft hij ook nog eens een flinke restwaarde. Zeker met automaat. En dat is wel zo fijn als je hem over een paar jaar weer verkoopt.

4. Kia Picanto Automaat

Kia’s waren 10 jaar geleden vooral anonieme boodschappenwagentjes, maar tegenwoordig lijkt het alsof de designers er eindelijk een beetje zin in hebben. Kia geeft op al zijn modellen ook nog eens 7 jaar fabrieksgarantie. Dat zegt wat ons betreft veel over het vertrouwen dat de automaker heeft in zijn eigen techniek. Kia is op het moment één van onze favoriete merken. Fijne auto’s die goed zijn uitgerust met moderne extra’s, zoals een bijzonder soepele automaat. En al dat moois hoeft niet meteen de hoofdprijs te kosten.

5. Peugeot 108 Automaat

Slim rijden, daar houden we van. De Peugeot 108 is één van de meest betaalbare auto’s van het land. En toch is het een behoorlijk volwassen auto. Veel meer dan de vorige generatie staat deze 108 ook zijn mannetje buiten de stad. Al je boodschappen passen achterin, stoplichtsprintjes gaan lekker vlot en parkeren kan je met deze Peugeot overal. Voeg daar aan toe een soepel schakelende automaat, en je hebt een absolute winnaar.

6. Smart ForFour Automaat

De Smart heeft zijn naam altijd waar weten te maken. Door de slimme buitenmaten kon je het origineel zelfs dwars parkeren. Deze moderne vierzitter is iets groter dan de eerste Smart, maar het is nog steeds een makkie om hem overal neer te zetten. Ook aan de binnenkant zit deze auto doordacht in elkaar. Een vrolijk dashboard, veel opbergvakjes en solide bouwkwaliteit zijn standaard in elke Smart. Bovendien heeft de ForFour altijd een automaat. Want zelf schakelen, wie wil dat nou nog?

7. Volkswagen e-Up! Automaat

De Volkswagen Up! is de kleinste auto waar je makkelijk met 4 volwassenen in past. Echt een knap staaltje design, zo klein van buiten en zo ruim van binnen. Het is ook nog eens een auto met doordachte techniek. Niet alleen in het interieur, maar ook onder de motorkap. De e-Up! Is elektrisch aangedreven. Geen uitstoot en nul herrie in het vooronder. Voor slim elektrisch rijden heb je dus echt geen Tesla nodig. De e-Up! Is altijd voorzien van automaat en klaar voor avonturen.

8. Opel Corsa Automaat

Buiten de Corsa weinig verrassingen. Het zit gewoon goed in elkaar. Maar van binnen is het een echte vierzitter, wat je door z’n buitenmaten misschien niet had verwacht. Corsa kopers gaan opvallend vaak voor een automaat. Dat vinden wij niet gek, want dat geeft vooral in de stad een heleboel extra comfort. Bovendien is het veilig. Jij kan letten op de weg terwijl de auto het schakelen voor je doet.

Kleine auto met automaat online kopen?

Een tweedehands auto met automaat koop je natuurlijk online. Waarom? Omdat je hem dan 14 dagen lang kunt uitproberen. Dat is weer eens wat anders dan die proefrit van 20 minuten bij de dealer op de hoek.

Wij vinden dat een auto altijd 100% bij je moet passen. Dat weet je pas als je er een tijdje mee leeft. Zit de stoel lekker en schakelt de automaat een beetje soepel? Daarom krijg je van ons een uitgebreide bedenktermijn. Bevalt de auto niet? Dan lever je hem gewoon weer in en krijg je het volledige aankoopbedrag van ons retour. Geen probleem.