image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

De coupé: dit moet je weten

Ziet er tof uit, zo’n coupé. Maar wat maakt hem anders dan andere modellen, en wat moet je weten voordat je er een aanschaft?

Wat is een coupé?

Een coupé is een auto met een achterkant die schuin afloopt. Deze carrosserievorm is gebaseerd op de carrosserievorm van de hatchback, maar dan dus ‘afgesneden’ (coupé) aan de achterkant. Als eerste kwamen merken als Ferrari, Alfa Romeo, Porsche, Jaguar en Chevrolet op de markt met coupés. Maar inmiddels is het ‘gewoon’ de sportievere uitvoering van bestaande modellen (zoals de sedan en hatchback) van de duurdere middenklasse auto’s.

Niet de ruimste…

Meestal heeft een coupé maar 2 deuren, of drie, als je de achterklep meetelt. Maar 4-deurscoupés komen ook voor. Kan ook het dak ingeklapt worden, dan spreek je van een coupé cabriolet. Als de coupé al van een achterbank is voorzien, is die niet ruim. Meestal is zo’n bank alleen geschikt voor twee kleine kinderen. Omdat voorin twee volwassenen kunnen zitten, wordt deze hoeveelheid passagiersruimte ook wel aangeduid als 2+2. Een coupé is dus niet de eerste auto waar je aan denkt als gezinsauto.

…wel de coolste

Maar andere kwaliteiten heeft de coupé wel. Of vooral: goeie looks. Door zijn schuin aflopende achterkant heeft hij een sportieve uitstraling, en zo wordt hij ook graag gereden. De coupé wordt dan ook vaak uitgerust met een wat zwaardere motor met veel vermogen. Daarom wordt ook vaak van een ‘sportcoupé’ gesproken. Door die sportieve uitstraling en zwaardere motor zijn coupés vaak ook duurder in aanschaf.

Tweedehands coupé kopen

Natuurlijk kun je ook genoeg tweedehands exemplaren vinden. Kijk maar eens bij ons aanbod. Een coupé nodigt uit tot wat pittiger rijgedrag, en daarom wordt vaak geadviseerd de motor uitgebreid te proberen in allerlei omstandigheden. Gelukkig geen probleem bij auto.nl: je hebt 14 dagen de gelegenheid voor je superlange proefrit. Al leveren we elke auto sowieso in pico bello staat bij je af!