image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Auto op afbetaling kopen: tips en adviezen

Auto op afbetaling kopen: tips en adviezen

Een auto is nogal een uitgave. Helemaal nieuw of tweedehands, aan een paar duizend euro zit je al snel. Wat als je dat geld niet hebt liggen, maar wel een nieuwe wagen nodig hebt? Een auto op afbetaling kopen is een optie.

Zoals bijna altijd zijn er nu ook meerdere opties. Je (tweedehands) auto in termijnen betalen, een persoonlijke lening of private lease. Weeg alle opties tegen elkaar af en bedenk goed of dit is wat je wil. Misschien is het in jouw geval beter om toch eerst je spaarrekening te spekken? Als het verantwoord is om je auto op afbetaling te kopen, is het natuurlijk een prima keus.

Tips voordat je overweegt je auto op afbetaling te kopen

We willen je allereerst twee tips meegeven, voordat je je auto op afbetaling koopt: • bekijk je inkomsten en uitgaven en bepaal wat je maandelijks overhoudt om aan je auto uit te geven • bereken hoe lang het duurt voordat je je auto hebt afbetaald, zodat je niet aan het eind met een oude auto zit die je niet meer verkoopt

Nieuwe auto op afbetaling

Wil je een gloednieuwe auto rijden? Dan is de eerste vraag: leasen of lenen? Als je een geldbedrag leent om je auto te kopen, dan heeft dat als voordeel dat je direct eigenaar bent. Daarnaast betaal je je auto niet in termijnen, maar los je elke maand je lening af. Je hebt dan zelf zeggenschap over je auto: inruilen of verkopen kan wanneer jij wil. Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld van plan bent een huis te kopen. Je verkoopt je auto als dat nodig is, lost in één keer je schuld af en je droomhuis is weer een stukje dichterbij.

Private lease

Je andere optie is private lease. Het is een soort van auto op afbetaling, maar niet helemaal. Het verschil is dat je auto namelijk niet van jou is aan het eind van je overeenkomst. Je rijdt in je auto voor een vast maandbedrag. Hij staat op jouw naam, maar is eigendom van onze leasepartner. In dit maandbedrag zitten alle kosten, behalve je brandstof en eventuele bekeuringen. Aan het eind van je overeenkomst is het mogelijk de auto over te nemen.

Ook populair: tweedehands auto op afbetaling

Een occasion kopen op afbetaling is ook mogelijk. Ook hier geldt dat je de keus hebt tussen afbetaling (financial lease) of private lease. Bij financial lease verdeel je je totale aankoopbedrag over het aantal maanden waarin je de occasion wil afbetalen. Hier betaal je wel rente over.

Auto financieren en BKR

Let op: een auto op afbetaling kopen zonder BKR-registratie is niet mogelijk. Dat is niet per se erg, want met een positieve registratie bij BKR is niets mis. Pas als je registratie in een negatieve verandert door betalingsachterstanden, heeft dit gevolgen voor je.

Je auto in termijnen betalen?

Bij auto.nl is het mogelijk om zowel nieuwe als tweedehands auto’s te kopen met financiering. Op de pagina van de auto die je op het oog hebt, zie je de knop ‘Financieren’. Vanuit die pagina regel je makkelijk en snel je financieringsaanvraag. Heb je toch nog vragen? Stuur dan een mail naar klantenservice@auto.nl, chat met de klantenservice of bel ons via 020 280 2800.