Kan ik mijn huidige auto inruilen bij private lease?

Wil jij je auto inruilen op een private lease bolide? Geen probleem, ook dat kan bij auto.nl. In deze blog lees je precies hoe dat werkt.

Zo werkt private lease

Eerst nog even kort over private lease. Kies je voor lease, dan rijd je een auto voor een vast bedrag per maand. Dat kan zowel een nieuwe als een gebruikte auto zijn. Bij het maandbedrag zit alles in, behalve de brandstof en eventuele bekeuringen.

Je maandbedrag is altijd inclusief:

  • afschrijving
  • wegenbelasting
  • all-risk verzekering
  • onderhoud (zelfs versleten banden vervangen we)
  • reparaties
  • 24/7 pechhulp in heel Europa
  • vervangend vervoer

Wat daar zo fijn aan is? Nou, dat je nooit voor verrassingen staat. Geen “oh, het viel toch wat duurder uit” bij de garage. Je weet precies waar je aan toe bent.

Private lease-auto erin, oude auto eruit

Tja, die oude auto. Wat doe je daar dan mee? Zelf verkopen is een optie. Maar inruilen is dat ook, en dat is een heel stuk makkelijker.

Hoe werkt dat dan precies?

Stap 1: bereken je inruilwaarde. Dat kan bij ons 100% online, we hoeven de auto niet fysiek te zien. Op basis van jouw beschrijving krijg je van ons een gegarandeerde inruilprijs.

Stap 2: die inruilprijs ontvang je binnen 24 uur via de mail. Dat aanbod is 2 weken geldig, je kunt er dus even rustig over nadenken. Ga je akkoord? Dan geef je dat aan bij het bestellen van je private lease bolide. Het inruilbedrag wordt verrekend met het leasebedrag. Je maandelijkse kosten gaan dus flink omlaag.

Stap 3: je levert je huidige auto in als de nieuwe wordt geleverd. De bezorger neemt jouw oude auto op dezelfde dag mee. Je zit dus geen moment zonder auto, en zit ook niet opgescheept met 2 bolides voor de deur.

Hoe zit het met mijn inruiler tijdens de 14 dagen bedenktermijn?

Dat is dus het mooie, wij houden je oude auto 14 dagen lang apart. Mocht je nieuwe private lease auto toch niet zo goed niet bevallen, dan ruilen we ze gewoon weer om. Geen probleem.

Wat zijn de voor en nadelen van inruilen bij private lease?

Inruilen is natuurlijk supermakkelijk, maar zelf verkopen levert meestal net iets meer op. Dat is natuurlijk wel wat meer gedoe. Je marktplaats inbox stroomt vol en je krijgt verschillende kopers aan de deur. En qua timing komt het bijna nooit goed uit. Je zit vaak een tijdje zonder auto, of juist met 2 bolides voor de deur. Ook dat kost geld, en daarom kiezen veel van onze klanten voor de inruil optie.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Nikki en Kikki zitten voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor al je vragen over het inruilen van een auto bij private lease.