• Home
  • Blog
  • Auto Leasen? Let op het Keurmerk Private Lease!

Auto leasen? Let op keurmerk private lease!

Het grote voordeel van private lease is dat je weet waar je iedere maand aan toe bent. Om écht te weten waar je aan toe bent kun je het beste gaan voor een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. We leggen in dit artikel uit wat dit precies inhoudt.

Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease is in 2016 in het leven geroepen als kwaliteitskeurmerk. Leasemaatschappijen krijgen dit keurmerk als ze aan een reeks eisen voldoen. Daarmee weet je als consument dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Private Lease moet een leasemaatschappij bijvoorbeeld eerlijke voorwaarden hebben. Met andere woorden: geen kleine lettertjes die voor onprettige verrassingen kunnen zorgen. Een vast bedrag per maand is dus ook echt een vast bedrag per maand. Ook heb je de garantie dat de extra kilometers die je eventueel maakt pas aan het eind van het jaar worden verrekend. Daarnaast heb je bijvoorbeeld helderheid met betrekking tot schades.

Naast de eerlijke voorwaarden heb je nog een aantal zekerheden met het Keurmerk Private Lease:

  • Het is duidelijk wat er bij de prijs is inbegrepen. Dat is dus onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting. Oftewel: je krijgt een compleet product.
  • Je wordt beschermd tegen te hoge financiële lasten. Er wordt beoordeeld hoeveel je kunt c.q. wilt betalen. Op die manier wordt voorkomen dat je een overeenkomst aangaat die je eigenlijk financieel niet aankunt.
  • Nadat je het private leasecontract ondertekend hebt zit je er niet meteen aan vast. Je krijgt nog 14 dagen bedenktijd. Als je in die periode nog van gedachten verandert, dan kan dat.
  • Tot slot heb je ook zekerheid bij klachten. Dat houdt in dat je terecht kunt bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Nadelen van een auto leasen zonder keurmerk

Het nadeel van een auto leasen zónder het Keurmerk Private Lease is dat je niet de bovengenoemde zekerheden hebt. Je bent dus tot op zekere hoogte overgeleverd aan de leasemaatschappij. In dat geval moet je dus heel goed op de kleine lettertjes letten.

Betrouwbaar een auto leasen bij auto.nl

Als je een auto least bij auto.nl kun je er op vertrouwen dat je altijd veilig en verantwoord least. Auto.nl heeft namelijk het Keurmerk Private Lease en alle partners waar auto.nl mee werkt hebben dat ook.

Bekijk hier het actuele private lease aanbod.