image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Een auto nieuw of tweedehands kopen?

Een nieuwe auto kopen is een hele op- en uitgave. Bedenken welke bolide je wil en jezelf afvragen of je een nieuwe of een tweedehands auto koopt. Voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s valt wat te zeggen. Het is maar net welke keus je maakt.

De verkoop van occasions zit aardig in de lift. Niet zo gek, want een gebruikte auto kopen is stukken goedkoper dan een gloednieuwe bolide de showroom uitrijden. Daar tegenover staat weer dat het lastig kan zijn een goede tweedehands auto te vinden. Zeker als je niet per se verstand hebt van auto’s. Waar let je op als je de keus maakt tussen een nieuwe en gebruikte auto?

Een nieuwe of een gebruikte auto?

We steken het niet onder (auto)stoelen of banken: een nieuwe auto is duurder dan een gebruikte. In de eerste jaren heb je hogere afschrijvingskosten dan bij een gebruikte auto. Je nieuwe auto is na 5 jaar ongeveer de helft minder waard. Niet per se erg, wel iets om over na te denken. Ook goed om rekening mee te houden: verzekeraars rekenen meestal een hogere premie voor nieuwe auto’s. Een gebruikte auto is in aanschaf een stuk goedkoper. Maar ja, auto’s vernieuwen tegenwoordig net zo snel als smartphones. Een gebruikte auto kopen betekent dat je niet voorzien bent van de allerlaatste technische snufjes.

Voor- en nadelen tweedehands auto kopen

Om je te helpen bij je keus, zetten we wat voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands auto voor je op een rij.

Voordelen gebruikte auto • Goedkoper in aanschaf: een ‘duurdere’ auto kunnen rijden dan wanneer je een gloednieuwe auto koopt • Vaak een kwestie van kiezen en meenemen • Heel veel keus

Nadelen gebruikte auto • Je weet vaak niet wat voor verleden de auto heeft en in welke staat hij nu verkeert • Vaak heb je weinig of geen garantie — behalve bij auto.nl, daar krijg je gewoon een vol jaar • Geen onbeschadigde lak en geen superstrak carrosserie meer • Oudere auto’s hebben minder veiligheidsvoorzieningen dan een gloednieuwe en zijn vaak minder zuinig

Voor- en nadelen nieuwe auto kopen

Overweeg je een nieuwe auto aan te schaffen? Dit zijn de voors en tegens.

Voordelen nieuwe auto • Zelf alle keus uit opties, uitrusting, kleur, noem maar op • Minimaal twee jaar fabrieksgarantie • Veilig, brandschoon en zuinig

Nadelen nieuwe auto • Duurder in aanschaf • Hoge afschrijvingskosten • Hogere verzekeringspremie

Waar koop je je gebruikte auto?

Een nieuwe auto kopen is niet zo risicovol. Je weet precies wat je koopt en waar je aanklopt als er toch iets mis mee is. Bij een gebruikte auto is dat natuurlijk anders. Het kan zijn dat je tijdens je eerste rit met je tweedehands auto al stil komt te staan. Ja, en dan? Dat wil je voorkomen. Dus is het goed om te weten waar je het veiligst je tweedehands auto koopt.

Via auto.nl weet je altijd zeker dat je een goede auto koopt. Al onze auto’s gaan eerst langs Johan, voordat we er überhaupt aan denken ze in de webshop te zetten. Op maar liefst 31 punten checkt Johan de auto’s. Is er iets niet helemaal in de haak of denkt ‘ie dat een onderdeel al snel vervangen moet worden? Dan doet hij dat alvast. Wel zo makkelijk. Zo beloven we jou dat je de eerste 15.000 kilometer rijdt, zonder dat je een pitstop hoeft te maken voor onderhoud. Ideaal. We geven je ook een vol jaar garantie volgens BOVAG-voorwaarden. De deuren van een van onze ruim honderd servicecentra staan wagenwijd voor je open — verspreid door heel Nederland.

Koop je je auto ergens anders dan bij auto.nl? Bij een BOVAG-dealer krijg je garantie op occasions vanaf €4.500 of vanaf 35% van de cataloguswaarde. Je hebt minimaal 6 maanden garantie op je bolide. Gaat ‘ie binnen die termijn kapot? Dan is de verkoper verplicht de schade te herstellen. Autobedrijven die niet bij BOVAG zijn aangesloten, hebben eigen garantievoorwaarden.

Kosten van een tweedehands auto

Dat je minder betaalt voor een tweedehands auto dan voor een nieuwe auto, is algemeen bekend. Maar wat betaal je dan voor een tweedehands auto? Dat hangt af van een paar dingen. Zoals de leeftijd van de auto, of ‘ie van een oud vrouwtje of een reizende zakenvrouw is geweest, het onderhoud, wat voor auto het precies is en welke uitvoering. Als je wil weten of je een goede prijs betaalt, is de koerslijst van ANWB een goede graadmeter.

Goed om te weten: de prijzen van gebruikte en nieuwe auto’s liggen bij auto.nl gemiddeld lager dan bij ‘de gewone dealer’ en zijn inclusief alles. En dat zonder onderhandelen.

Mogen we je helpen bij het kopen van jouw nieuwe auto? In onze webshop vind je zowel gebruikte auto’s als gloednieuwe auto’s.