image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Dit zijn de beste elektrische SUV’s van 2021 onder de €40.000

Dit zijn de beste elektrische SUV’s van 2021 onder de €40.000

SUV’s zie je overal en dat is niet voor niets. Het zijn auto’s die de voordelen van een stationwagen combineren met een hoge instap en sportieve rijeigenschappen. De SUV (Sports Utility Vehicle) klopt gewoon aan alle kanten. Je snapt bijna niet waarom er ooit stationwagons waren.

SUV's met elektrische aandrijving

Nu EV’s steeds populairder worden zijn er ook steeds meer SUV’s met elektrische aandrijving. Elektrische auto’s hebben hun voor- en nadelen, maar wij denken dat het in veel gevallen een perfecte oplossing is. Lekker thuis opladen is een grote stap voorwaarts ten opzichte van het tankstation, en dat je de planeet ook nog een handje helpt is mooi meegenomen.

Dit is onze huidige top 3 van elektrische SUV’s in het betaalbare segment:

1. Hyundai Kona

Dit was na zijn lancering al heel snel één van de populairste elektrische auto’s in Nederland, en anno 2021 verandert daar eigenlijk niet zo heel veel aan. Want dit is nog steeds een slimme auto. Lekker compact van buiten, maar met voldoende binnenruimte. We hebben het getest en er past prima een mountainbike in. Lekkere looks en Hyundai kwaliteit, wat wil je nog meer?

Hier vind je ons aanbod Hyundai Kona

2. Lexus UX Electric

De UX is een hele mooie auto met een luxe binnenkant. Gemaakt door Lexus, een dochteronderneming van Toyota. Die weten niet alleen hoe je betrouwbare auto’s maakt, maar zijn ook al ruim 20 jaar aan de slag met batterijen. Wat begon als hybride in de Toyota Prius is nu een volledige elektrische auto. Wij vinden dit een gaaf model, zeker omdat je ze niet op elke straathoek ziet rijd je ook nog eens iets unieks.

Hier vind je ons aanbod Lexus UX

3. Mazda MX-30

Op zoek naar een premium auto voor een niet-zo-premium prijs? Dan is dit een goede keuze. De MX-30 doet precies waar Mazda sinds een paar jaar weer goed in is: fantastisch design, goed uitgerust en aan een reële prijs. En in de MX-30 is dat ook nog eens gecombineerd met de voordelen van een elektrische auto. Comfortabel en fluisterstil rijden.

Hier vind je ons aanbod Mazda MX-30

Verder kijken? Dit zijn al onze elektrische SUV’s.