image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Beste gezinsauto: die vind je met deze tips

Beste gezinsauto: die vind je met deze tips

Met je hele gezin op pad is vaak al een flinke kluif. Kinderen gewassen en gepoetst in de auto, alle benodigdheden mee, zorgen dat de autostoeltjes en kinderen goed vast zitten en o ja, ook nog even tanken. De beste gezinsauto is er eentje bij jouw gezin en je wensen past. Maar hoe vind je die?

Voordat je aan je zoektocht naar de beste gezinsauto begint, is het handig op te schrijven welke eisen en wensen je hebt. Misschien heb je een voorkeur qua kleur, handgeschakeld of automaat, aantal zitplaatsen, het trekgewicht en bepaalde opties. Daarna is het tijd om daadwerkelijk de modellen te vinden die je op het oog hebt en om proefritjes te maken. Als je al onze tips gelezen hebt, uiteraard.

De beste gezinsauto is de auto die aan al jouw wensen voldoet

Waarom wil jij een (volgende) gezinsauto? Ben je het zat om je tussen de voorstoel en de achterbank te wurmen, omdat je een 3-deurs auto hebt? Heb je gezinsuitbreiding in de vorm van een kindje of wellicht een hond? Ben je ‘gewoon toe aan een nieuwe bolide’? Wat het ook is: je zoektocht begint met het maken van je verlanglijstje. Wat tips om dit lijstje samen te stellen — let op:
  • ruimte
  • veiligheid (bevestigingspunten voor kinderstoeltjes?)
  • zuinigheid
  • comfort
  • opties als navigatiesysteem, infotainment en cruisecontrol

Ga je voor een nieuwe of gebruikte gezinsauto?

Nog een keuze die je moet maken voordat je je daadwerkelijk aan proefritjes waagt: of je voor gloednieuw of gebruikt gaat. Nieuwe auto’s zijn niet alleen in absolute getallen maar ook in verhouding duurder dan een gebruikte auto. Je hebt bij een nieuwe auto namelijk hoge(re) afschrijvingskosten in de eerste jaren en de verzekeringspremie ligt ook hoger.

Diesel of benzine?

Leg je vaak lange afstanden af met je gezin of is de gezinsauto vooral bedoeld voor af en toe een familieverjaardag of de zomervakantie naar Zoutelande of Frankrijk? Slim om over na te denken, want de juiste keus kan behoorlijk schelen in de portemonnee.

Lees ook: ‘Wanneer is een dieselauto voordeliger?

Beste gezinsauto’s van 2020

Zoals geschreven: dé beste gezinsauto is degene die het best bij jou, je wensen en je gezin past. Om je met wat modellen op weg te helpen, schetsen we drie situaties waar je je in kan herkennen.

1. De gezinsauto met veel kinderen

Met een groot gezin ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een grote auto. Of in ieder geval een auto met veel zitplaatsen. Er bestaan aardig wat modellen met 7 zitplaatsen — je moet alleen even weten welke. En als je bang bent dat je dan ‘een heel saaie auto moet rijden’: dat is niet waar. Een greep uit de 7-zitters:

» Bekijk de 7-zitters in ons aanbod

2. De gezinsauto met beenruimte

Als je even niet oplet, hebben je kinderen ineens de groeispurt achter de rug. Bij elke hobbel stoten ze hun hoofd tegen het dak van je auto en als je heel eerlijk bent, passen ze gewoon niet meer echt comfortabel achterin. Tijd voor meer beenruimte voor de pubers. Een goed voorbeeld van een ruime auto:

3. De gezinsauto met bagageruimte

Als je op zoek bent naar een auto met veel ruimte om je spullen op te bergen, dan is het slim niet alleen naar het aantal liters van de kofferbak te kijken. Misschien heeft de kofferbak van het model dat jij op het oog hebt wel een flink aantal liters inhoud tot zijn beschikking, maar past de kinderwagen er niet in qua lengte of breedte. Ga altijd proefrijden én proefladen, zodat je zeker weet dat je genoeg ruimte hebt.Een auto met heel veel ruimte:

  • Seat Ibiza ST

Advies nodig over de beste gezinsauto voor jou?

Wil je meer weten over de mogelijkheden, financieringen, opties, proefritten of iets anders? Het team van auto.nl beantwoordt je vragen graag. Stuur een mail naar klantenservice@auto.nl, chat met de klantenservice of bel ons via 020 280 2800.