image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • De beste hybride auto’s op een rij

De beste hybride auto's volgens auto.nl

De hybride auto is in opkomst. Een hybride auto is een auto met twee energie-omzetters en twee energie-opslagsystemen. Allemaal bedoeld om de auto aan te drijven. Ben jij geïnteresseerd in een hybride auto en wil je nu weleens weten welke de beste is? Hier vind je de beste en zuinigste auto’s op een rij.

Een hybride auto is niet zomaar een hybride auto. Er bestaan verschillende varianten. Stuk voor stuk met eigen voordelen en zuinigheid. Om te beginnen zetten we op een rijtje welke hybridevormen er bestaan.

De verschillende hybride auto’s

Ben je ervan overtuigd dat je een hybride auto wil, maar weet je nog niet helemaal welke vorm? Misschien helpt dit je kiezen.

• Half hybride: auto’s die niet op alleen elektriciteit rijden. Wel zuinig: je verbruikt 15% minder brandstof met deze vorm. In Nederland is dit geen heel populaire vorm — deze auto’s rijden hier nauwelijks rond.

• Volledig hybride: de auto’s die volledig elektrisch kunnen rijden. Tijdens het rijden laadt de accu zich op en slaat ‘ie energie op. Meestal is de elektromotor onder een bepaalde snelheid actief. Ideaal als je een echte cityhopper bent. Een voorbeeld van zo’n auto is de Toyota Prius.

• Plug-in hybride: dit is de auto die je vaak met een stekker erin geparkeerd ziet staan. Je laadt de auto op (thuis of ergens anders) en hebt een actieradius van een paar honderd kilometer. De meeste plug-in hybrides hebben een benzinemotor.

• REEV: de Range Extended Electric Vehicle is de auto die volledig elektrisch rijdt. Denk aan de BMW i3, waarbij de accu weer wordt opgeladen door een verbrandingsmotor.

Voordelen van de hybride auto’s

Hybride auto’s hebben uiteraard voordelen ten opzichte van diesel- en benzineauto’s. Het is goed voor het milieu, je rijdt lekker stil (hoewel dat voor sommigen een nadeel is), je trekt snel op en de kosten voor onderhoud en brandstof liggen veel lager. En wist je dat er plannen zijn voor subsidie vanaf 2021 voor elektrisch rijden?

Nadelen van de hybride auto’s

Hoewel de elektrische auto’s steeds populairder worden, kleven er toch nog wel een aantal nadelen aan. Zo is de aanschafprijs hoog, is de actieradius nog een tikkeltje beperkt en duurt het opladen vrij lang (veel langer dan even gauw tanken).

De beste hybride & zuinige auto’s

Ben je benieuwd naar welke auto’s nou echt de beste zijn? En dan op basis van prijs, actieradius, verbruik, acceleratie en topsnelheid?

In de top 10 hybride auto’s vallen wat ons betreft:

Bekijk hier ons aanbod hybride auto’s en elektrische auto’s.