image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Black Friday? Een auto is géén impulsaankoop

auto.nl doet niet mee aan Black Friday

Op vrijdag 29 november is het weer Black Friday. Het concept is vooral in de Verenigde Staten bekend, maar ook in Nederland mateloos populair. Het is de dag na Thanksgiving en de meeste Amerikanen zijn op Black Friday vrij. Alle tijd dus om massaal op koopjes te jagen, met veel impulsaankopen tot gevolg.

Black Friday: wat is het precies?

Black Friday ontstond in de jaren ’50 in de Amerikaanse stad Philadelphia. De kortingsdag is overgewaaid naar Nederland: het is een populaire dag voor de Sinterklaas- en kerstcadeautjes. Of een cadeautje voor jezelf. Op Black Friday profiteer je van mooie kortingen en dat is voor kleine aankopen natuurlijk super fijn.

Een auto is geen impulsaankoop

Hartstikke leuk dus, Black Friday. Maar voor grote aankopen vinden wij die tijdsdruk eigenlijk niet geschikt. Een auto bijvoorbeeld. Dan heb je het al snel over tienduizenden euro’s. Daar kan je maar beter even rustig de tijd voor nemen.

auto.nl doet bewust niet mee met Black Friday

Een auto is geen impulsaankoop. Daarom doen we bij auto.nl niet mee aan Black Friday. Dat is ook helemaal niet nodig, want wij hebben gewoon goede prijzen. Maar wat veel belangrijker is: we doen het zonder opdringerige verkopers die je zo snel mogelijk in die nieuwe auto willen krijgen. Het gaat hier net als bij de webshop waar jij je schoenen koopt. Rustig de tijd nemen om je nieuwe auto uit te zoeken, vanuit je eigen huis.

Nooit meer een miskoop

En heb je die nieuwe auto eenmaal voor de deur, dan heb je ook nog eens 14 dagen de tijd om hem uit te proberen. Zit de stoel niet lekker of wil je toch een andere kleur? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag (of je betaalde leasetermijnen) gewoon weer van ons terug. Het resultaat? Nooit meer een miskoop en altijd een goede deal. Daarmee zijn we hét schoolvoorbeeld voor de autobranche. Die branche gaan we weer laten glimmen van trots. En daar hebben we helemaal geen Black Friday voor nodig.

Zo werkt online je auto kopen bij auto.nl

Onze webshop staat vol met mooie auto’s. Maar hoe werkt dat nou precies, het online kopen van een auto?

  1. Je kiest de auto die je wil (en bekijkt de beschikbare data, 360-graden-foto’s en meer)
  2. Als je toe bent aan professioneel advies, zijn we er via telefoon of chat
  3. Als je een mooie auto hebt gevonden kies je voor koop, private lease of financiering
  4. Binnen 5 werkdagen (koop) of 4 weken (private lease) staat jouw nieuwe auto voor de deur

Bij het afleveren van je auto is het aan jou om een mooie proefrit te maken. Bevalt je auto? Dan zetten we hem meteen op jouw naam. Hoef je daar óók al de deur niet voor uit. (En er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen van online je auto kopen.)

Extra zekerheid: auto.nl is onderdeel van de Louwman Group

Het is misschien ook nog goed te vertellen dat auto.nl onderdeel is van de Louwman familie. En het aanbod op auto.nl is een selectie uit de voorraad van dealers van de Louwman Dealer Group en de Broekhuis Groep. Al het onderhoud gaat in samenwerking met bijbehorende dealers. En we hebben meer dan 130 servicecentra om je ook offline goed te kunnen helpen.