image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Tweedehands auto kopen? Waar let ik op

Een gloednieuwe auto kopen is een vrij dure aangelegenheid. Daarom is een tweedehands kopen een populaire optie. Het is goedkoper, maar wel een tikje risicovoller. Want waar let je op? Hoe zit het met garantie? Hier vind je de beste tips voor een tweedehands auto kopen.

Een miskoop doen is nooit leuk. Zeker niet als het om een auto gaat. Een tweedehands auto is andere koek dan een gloednieuwe. Waar je bij een gloednieuwe auto uit mag gaan van een bolide zonder kuren, is dat bij een occasion niet vanzelfsprekend. Daarom helpen we je op weg.

Goedkoop een tweedehands auto kopen

Het voordeel van een tweedehands auto kopen, is dat je kan onderhandelen. Dat is ook meteen een nadeel, want uit onderzoeken blijkt dat veel mensen het onderhandelen helemaal niet leuk vinden. Hoe dan ook, het is slim om van tevoren uit te zoeken wat de auto die je op het oog hebt, waard is. Dat doe je bijvoorbeeld door te kijken naar de Autokoerslijst. Deze lijst geeft inzicht in wat auto’s waard zijn en is dus een handige leidraad.

Voorkom dat goedkoop duurkoop wordt

Al koop je een goedkope tweedehands auto, je wil nog steeds dat je er een tijdje mee vooruit kan. Niemand zit erop te wachten om na de eerste 100 kilometer al bij de garage te staan. Het is goed mogelijk een tweedehands auto te kopen voor een paar honderd euro. Vaak gaat dit om auto’s die al heel veel kilometers hebben gemaakt en die niet per se in de beste staat zijn. De aanschaf is dan wel goedkoop, maar de kosten voor onderhoud zijn niet mals. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kan letten om de kans te vergroten dat je een een goede koop doet.

Kijk verder dan de kilometerstand lang is

Een kilometerstand zegt niet per se heel veel over de auto. Als ‘ie van een oud omaatje was dat er alleen boodschappen mee deed, kan dat ook een flinke aanslag op de auto zijn. Telkens kleine afstanden rijden en de auto veel stil laten staan, is niet goed voor de bolide. Een auto met weinig gemaakte kilometers is niet altijd in een betere staat dan een auto met meer kilometers. Het onderhoud zegt namelijk ook veel over een auto. Probeer dus te achterhalen hoe de auto gebruikt is: wat voor afstanden werden er gereden, stond de auto veel stil (binnen of buiten) en heeft ‘ie bijvoorbeeld elk jaar een zware rit met caravan naar de Franse Alpen achter de rug?

In de blogposts ‘Tips bij het kopen van een tweedehands auto’ en ‘Nadelen van een tweedehands auto’ zie je waar je precies op let bij het kopen van een gebruikte bolide.

Is de tweedehands auto waardevast?

We weten allemaal dat een gloednieuwe auto al meteen in waarde daalt zodra je de showroom uitrijdt. Dat is dan ook voor veel mensen de reden om op zoek te gaan naar een tweedehands auto. Wil je dat jouw auto wel redelijk waardevast is? Sommige merken zijn veel gewilder dan andere. Dat betekent dat het dus ook makkelijker is zo’n auto te verkopen en dat je er meer geld voor krijgt. Andersom geldt dat ook, dus de aanschaf is voor jou ook wat duurder. Zo is de Mercedes B-Klasse een waardevaste auto, maar kan je zelf ook een goede inschatting maken als je kijkt naar de volgende dingen:

• kleur: zwarte auto’s zijn populairder dan opvallende kleuren als knalgeel • grootte van de auto: kleine auto’s zijn waardevaster dan grote(re) auto’s

Bekijk ons aanbod van tweedehands auto’s. Hadden we al gezegd dat je je volledige aankoopbedrag terugkrijgt als binnen 14 dagen blijkt dat je toch niet helemaal gelukkig bent met je tweedehands auto?