image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Hoe financier ik mijn occasion?

Of je nu een gloednieuwe auto koopt of een tweedehands bolide: het blijft een flinke uitgave. In sommige situaties is de uitgave te groot om in één keer te doen. Daarom zijn er andere opties dan in één keer het geldbedrag aftikken. Voor de financiering van je tweedehands auto kies je bijvoorbeeld voor kopen op afbetaling, private lease of een persoonlijke lening.

Je hebt dus meerdere opties voor het financieren van een tweedehands auto. Het is goed om alle opties goed tegen elkaar af te wegen en te bedenken wat je wil. Is het voor jou een verantwoorde keus om je auto op afbetaling te kopen? Dan is er natuurlijk niemand die jou tegenhoudt. Vraag jezelf af hoeveel geld je maandelijks overhoudt om aan je auto uit te geven (en wees niet onrealistisch positief). Bereken daarna hoe lang het duurt voordat je je auto hebt afbetaald. Duurt dat ontzettend lang? Vraag je dan af of het wel het overwegen waard is. De kans bestaat dat je aan het eind met een oude auto zit, die niet meer te verkopen is.

Tweedehands auto kopen op afbetaling

Het voordeel van een tweedehands auto op afbetaling, is dat je direct eigenaar bent van de auto. Je lost elke maand je lening af. Je hebt zelf zeggenschap over je auto en je bent dus vrij om ‘m in te ruilen of te verkopen wanneer jij dat wil. Ben je bijvoorbeeld van plan een huis te kopen en moet je van de lening af? Dan is het een optie je auto te verkopen en met het verkoopbedrag je lening af te lossen.

Persoonlijke lening voor tweedehands auto

Over het algemeen is een persoonlijke lening een gunstige regeling. Beter geschikt dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Het fijne van een persoonlijke lening is dat de looptijd vaststaat; je weet precies waar je aan toe bent. Daarnaast blijft het rentepercentage gelijk. Let er wel op dat je vaak boeterente betaalt als je extra aflost.

Private lease

Of private lease ook mogelijk is bij een tweedehands auto? Jazeker. Je koopt je auto dan niet op afbetaling, maar gebruikt je bolide zonder risico’s op onverwachte kosten. Je auto is aan het eind van de rit namelijk niet van jou. Zodra de overeenkomst eindigt, is het wel mogelijk écht eigenaar van de bolide te worden. Tot die tijd rijd je in de auto voor een vast maandbedrag. De auto staat op jouw naam, maar is eigendom van onze leasepartner. Naast het maandbedrag betaal je je brandstof en eventuele bekeuringen.

Tip: lees ook de blogposts ‘Private lease: gebruikte auto’ en ‘Welke voorwaarden gelden er bij private lease?

Hoe zit het met BKR?

Wat veel mensen zich afvragen: hoe zit het met Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) als ik een auto op afbetaling koop of voor private lease kies? Dit zijn inderdaad dingen die we doorgeven aan BKR — dat is ook verplicht. In principe is er met een registratie bij BKR niets mis. Pas als je registratie verandert in een negatieve, kan dit gevolgen voor je hebben.

Tweedehands auto financieren?

Heb je de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en wil je nu weten of je via auto.nl je tweedehands auto kan financieren? Ja, dat kan. Kijk onder het kopje "financieren" op de pagina van de auto die jij graag wil. Daar kan je meteen je maandbedrag berekenen.

Heb je vragen over financieren? Mail ons via klantenservice@auto.nl, chat met onze klantenservice of waag er een belletje aan: 020 280 2800.