image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
 • Home
 • Blog
 • Is online een auto kopen voordeliger?

Is online een auto kopen voordeliger?

Een veelgestelde vraag: is online een auto kopen voordeliger? Het korte antwoord is ‘ja’. Het langere antwoord leggen we je hier uit. Bij auto.nl koop je je auto zoals jij dat wil. Voordeliger en makkelijker dan ooit.

Online auto kopen: de opties

Laten we even beginnen bij het begin. Bij auto.nl heb je een aantal opties: een nieuwe bolide scoren, een gebruikte auto kopen of je nieuwe wagen betalen door middel van private lease. Voor alle opties is wat te zeggen. En het mooie is dat het allemaal kan zoals jij het wil.

Waarom is online een auto kopen voordeliger?

We spreken natuurlijk alleen voor onszelf. auto.nl heeft geen showrooms en dus geen bijbehorende, gelikte verkopers. Aan demo-auto’s doen we ook niet. (Geen paniek, als jouw nieuwe auto je niet bevalt om wat voor reden dan ook, dan halen we hem binnen 14 dagen bij je op en krijg je zonder gedoe je geld terug.) Dit betekent dat onze kosten lager zijn dan voor de traditionele autoverkoper. En dat voordeel geven we aan jou. Daarnaast zijn onze voorwaarden voor alle auto's hetzelfde en een stuk beter dan bij een gemiddelde dealer.

Is private lease voordeliger dan kopen?

Als derde optie heb je private lease. Je kiest een auto uit en je betaalt elke maand een vast bedrag. Het maandbedrag bij private lease is inclusief afschrijving, wegenbelasting, all-risk verzekering, onderhoud (we vervangen ook je banden zodra ze versleten zijn), reparaties, 24/7 pechhulp, vervangend vervoer bij onderhoud en reparaties. Het bezorgen van je auto en ophalen als de overeenkomst eindigt, zit hier ook bij inbegrepen. Je betaalt alleen je brandstof en je eventuele bekeuringen zelf. Private lease is vaak voordeliger dan kopen, omdat er sprake is van schaalvoordeel bij bijvoorbeeld de aanschafprijs, verzekeringen en onderhoud. En zoals we al zeiden: ons voordeel berekenen we aan jou door.

Hoe werkt dit dan allemaal?

We snappen het als je interesse nu is gewekt in het online kopen van een auto in plaats van bij een dealer. En we snappen het ook als je denkt dat dit allemaal te mooi is om waar te zijn. Toch verzekeren we je dat we je niet in het ootje nemen. Het is het belangrijkst dat jij 100% tevreden bent met je auto. Dat het makkelijk is om een goede en bij jou passende auto uit te zoeken en dat je elke dag weer met een heerlijk gevoel je oprit af rijdt.

Een nieuwe of gebruikte auto kopen

Online je auto kopen is dus voordeliger. Via auto.nl bespaar je op de aanschaf van je nieuwe bolide. “Oh, dan krijg ik zeker daarna ineens een onaangename verrassing in de vorm van een extra rekening op de mat?” Welnee. De aankoopprijs die je op de website ziet, is de prijs die jij betaalt. Geen cent meer. En wat je daar allemaal voor krijgt? Je auto is inclusief:

 • btw en bpm
 • een grote beurt en het rijklaar maken voor aflevering
 • een volle tank brandstof bij aflevering
 • 14 dagen tevredenheidsgarantie (niet goed, geld zonder gedoe terug)
 • minimaal 1 jaar pechhulp (sommige merken zelfs langer)
 • minimaal 1 jaar garantie (bij nieuwe auto’s is dit langer)
 • een beurt na 5.000 kilometer
 • 5 apk-keuringen

En dan bezorgen we de auto ook nog eens zonder extra kosten binnen 5 werkdagen bij je thuis. Of op een andere locatie. Wat jij wil.

Private lease: zo doen we dat

Heb je je favoriete auto uitgekozen en ga je voor private lease? Na je bestelling volgen 4 stappen. De eerste stap is de financiële check — altijd binnen 1 tot 2 dagen na je bestelling. We bellen je om de aanvraag door te nemen en onze collega’s van de lease-afdeling bellen je voor een financiële check. Stap twee is dat jij de documenten die we nodig hebben naar ons opstuurt, zoals een bewijs van inkomsten, een bewijs van woonlasten en je rijbewijs. Hoe eerder je dit doet, hoe sneller je wagen voor de deur staat. De derde stap is het beoordelen van je documenten en — als alles goed is — een definitief akkoord. Je ontvangt van ons een contract dat we graag getekend retour krijgen. Is het contract binnen? Dan is het tijd voor de leukste en laatste stap: wij maken je auto klaar en leveren hem bij jou voor de deur af. In totaal zit er 2 tot 4 weken tussen het moment dat je op de bestelknop drukt en het moment dat je je sleutel in het contact steekt.