image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Wat is de juiste auto voor mij?

Heb je eindelijk bedacht dat je een nieuwe auto wil, heb je ineens te maken met allerlei merken, modellen, motoren, uitvoeringen, opties, betalingsmogelijkheden, dealers. Je ziet door de bolides het bos niet meer en denkt alleen maar ‘welke auto past bij mij?’. We geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij de juiste auto koopt.

Als je een nieuwe (of tweedehands) auto uitzoekt, is het belangrijk dat het de juiste is voor jou. Het is écht balen als je er niet tevreden mee bent. (Al heb je bij auto.nl gewoon 14 dagen bedenktijd. Ben je niet tevreden, dan halen we je auto op en krijg je je volledige aankoopbedrag zonder vragen terug.)

Wat voor auto?

Laten we bij het begin beginnen: het merk en het model. Heb je een stiekeme voorliefde voor een bepaald merk? Of richt je je meer op garantietermijnen, goede ervaringen van de buren en je ouders? Of vind je juist het merk niet het belangrijkst, maar wel hoe zuinig of veilig je auto is? En is het belangrijk dat je auto helemaal klaar is voor het familieleven? Of moet je bolide er vooral mooi uitzien?

Een paar vragen om je op weg te helpen: • waar gebruik je de auto voor? • hoeveel kilometers maak je per jaar? • wat is je budget? • hoeveel mensen moeten er in de auto passen? • welke opties vind je belangrijk? • wil je een nieuwe of een tweedehands auto? • handmatig schakelen of een automaat?

Benzine of diesel?

De brandstof is een belangrijke keus: benzine of diesel? Beide brandstoffen hebben eigen voordelen. Een benzineauto is goedkoper in de wegenbelasting, maar tanken is wel duurder. Vanaf een bepaald omslagpunt is diesel veel goedkoper. Wat voor jou een verstandige keus is, hangt dus af van hoe en waar jij je auto voor gebruikt. Of is misschien een hybride auto iets voor jou?

Welke opties?

Een auto bestaat tegenwoordig uit veel meer dan alleen vier banden en een stuur. Je hebt keus uit airbags, cruise control, parkeersensoren, centrale deurvergrendeling, trekhaak, ABS en noem maar op. Het is aan jou wat je belangrijk vindt. Denk vooral goed na over de trekhaak, want als je die aan laat bouwen, ben je veel geld kwijt.

De leeftijd van de auto

Wil je een gloednieuwe auto, dan is hier natuurlijk geen sprake van. Maar heb je interesse in een tweedehands, dan is het goed hierover na te denken. Oudere auto’s hebben meer kans op gebreken. Hoewel je met een jongere auto natuurlijk ook geen garanties hebt. Bij auto.nl weet je in ieder geval zeker dat je een goede auto koopt. Onze operationeel manager Johan doet al 20 jaar niets liever dan auto’s controleren en zorgen dat ze in perfecte staat zijn.

Heb je hier al aan gedacht?

Een auto kopen is via auto.nl heel makkelijk — kwestie van online bestellen. Maar dan moet je wel weten dat wat je koopt het juiste is voor jou. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over de instaphoogte? Voor sommigen is een hoge instap heel belangrijk, terwijl anderen juist een lage instap willen.

Het gewicht van de auto speelt voor sommigen ook een belangrijke rol. Het gewicht bepaalt namelijk hoeveel wegenbelasting jij elke maand betaalt. Kies je voor heel veel opties op je auto, dan wordt ‘ie ook steeds een beetje zwaarder.