image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Kom veilig thuis

Auto’s zijn in de afgelopen decennia steeds veiliger geworden. Moderne banden zorgen voor goede grip, waarschuwingssystemen houden je bij de les en als het toch mis gaat zijn er kreukelzones en airbags om je te beschermen. Maar de belangrijkste factor blijft natuurlijk de bestuurder. Samen zorgen we voor veilig verkeer.

Smartphones in het verkeer

Wist je dat het gebruik van je smartphone het risico op een ongeval minstens 25 keer vergroot? Het is niet voor niets dat de Nederlandse overheid de MONO campagne op poten heeft gezet. Autorijden en de mobiel gaan gewoon niet samen.

Gelukkig is er een simpele oplossing; zet je telefoon op stil. Dan raak je niet afgeleid door notificaties en kun je je beter concentreren op de weg. Dat is niet alleen veilig voor jezelf, maar ook voor anderen.

MONO staat letterlijk voor één of alleen. Het doel van de campagne is om met één ding bezig zijn. Achter het stuur houd je je aandacht op het verkeer. Zo houden we de wegen veilig voor iedereen.

Alcohol in het verkeer

Alcohol was al ruim voor de smartphone een probleem in het verkeer. Iedereen weet dat alcohol en autorijden niet samengaan, en gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om de alcohol te laten staan als ze nog gaan rijden.

Toch is nog altijd 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg van alcohol in het verkeer. Meer dan genoeg reden om de BOB campagne nog eens onder de aandacht te brengen.

Stel, je baas haalt een fles wijn tevoorschijn die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet worden gevierd. Zeg dan hardop dat je de BOB bent. Als Bewust Onbeschonken Bestuurder verklein je de kans op ongelukken en maak je het verkeer voor iedereen een stukje veiliger.

Rust in het verkeer

Haast is ook een gevaarlijke factor in het verkeer. Als je bijna te laat komt is het verleidelijk om harder te rijden of nog net even onder dat rode verkeerslicht door te vliegen. Daar kom je vaak mee weg, maar er zitten wel degelijk risico's aan.

Gelukkig is er een simpele oplossing; vertrek op tijd. Neem een paar minuten speling zodat je niet wordt verrast door een file of het nemen van een verkeerde afslag. Jij hebt immers de tijd, dus je kunt je rust bewaren achter het stuur. Dat is niet alleen veilig maar ook gewoon relaxed. Zo kom je altijd ontspannen op je bestemming aan.

Kinderen in de auto

Heb je kinderen in de auto? Dan hebben we extra tips over veiligheid. Lees onze blog over kinderen en autorijden.