Coronavirus Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Wat is de levensduur van hybride auto's?

Hybride auto’s zijn in vergelijking met de brandstof-auto’s nog vrij nieuw. Veel mensen weten er nog niet alles van, maar zijn wel heel benieuwd naar dit vervoersmiddel. Hoe zit het bijvoorbeeld met de levensduur van een hybride auto? Gaat een hybride bolide net zo lang mee als een benzineauto?

Is je hybride auto klaar voor de schroot als de accu kapot is? Of gaat een accu net zolang mee als de auto zelf? Kijk je dan naar aantal kilometers? Goede vragen, zeker als je overweegt een nieuwe of gebruikte hybride bolide te kopen. Fijn om te weten: als je zeker wil weten hoe goed of slecht een accu is, kan je deze laten doormeten.

Hoe lang gaat een hybride auto mee?

De verwachte levensduur van een hybride auto is te vergelijken met iedere andere ‘normale’ auto. Je mag ervan uitgaan dat je hybride auto ongeveer 15 jaar meegaat. Hoe lang een auto daadwerkelijk meegaat, hangt af van hoe je de auto gebruikt. Rijd je veel snelwegen, veel steden, veel file? Daarnaast is goed onderhoud letterlijk en figuurlijk van levensbelang voor je auto.

Hoe zit het met de accu van een hybride auto?

Een accu van een hybride auto gaat niet sneller achteruit als je weinig rijdt. Het maakt voor de levensduur niet uit of je auto veel stilstaat of onregelmatig lange ritten maakt. Wil je ermee op vakantie, terwijl je hybride auto maar één keer per week de snelweg ziet? Geen probleem. Wat wel invloed heeft op je accu: hoge temperaturen. Pas daar dus een beetje mee op als je wil dat de accu zo lang mogelijk meegaat.

Als er accuproblemen ontstaan, dan is dat volgens ANWB vaak rond de 250.000 kilometer. Vaak is reparatie mogelijk en blijven de kosten onder de €1.000. Natuurlijk heb je ook garantie op onder andere je accu. Bijvoorbeeld Toyota zegt dat de accu net zolang meegaat als de hybride bolide zelf.

Zeker weten dat je een goede hybride koopt?

Wil je zeker weten dat je een goede hybride koopt, nieuw of gebruikt? Bekijk dan ons aanbod hybride auto’s. Onze operationeel manager, Johan, controleert alle autos op maar liefst 31 punten. Is er iets niet in de haak, dan zorgt hij ervoor dat dat wél gebeurt. Johan vervangt en repareert wat nodig is om de auto in topconditie aan jou te verkopen. En goed om te weten: gebruikte auto’s zijn gemiddeld 3% goedkoper en gloednieuwe auto’s zijn tot wel 9% goedkoper.