image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Louwman Group: eigenaar van auto.nl

Online een nieuwe auto kopen is best een beetje spannend. Zeker als je niet precies weet wie er schuilgaat achter auto.nl. Gelukkig is auto.nl onderdeel van één van de grootste automotive bedrijven van Nederland: de Louwman Group.

Louwman Group is een van de grootste autodistributeurs in Europa. In 1923 werd het Nederlandse familiebedrijf geboren. Momenteel bestaat Louwman Group uit importbedrijven voor automerken Toyota, Lexus en Suzuki. Het blijft niet bij auto’s: ook motorfietsen en motoren voor schepen doen mee. Daarnaast is Louwman Group actief in retail, lease en financieringen, leveren van onderdelen, logistiek en het distribueren van mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten. Ondanks dat Louwman Group een Nederlands familiebedrijf is, is de onderneming niet binnen onze landsgrenzen gebleven. Louwman Group is ook actief in België, Zweden, Denemarken en Tsjechië.

Louwman Group: een stukje geschiedenis

In 1923 leek het de heren P.W. Louwman en A. Parqui een puik plan een eigen bedrijf te beginnen. Louwman Group zag het levenslicht in Den Haag. Een jaar later begonnen de mannen met het importeren van Dodge-auto’s. Het bedrijf kwam aardig op de rit en al snel was het uitgebreid tot een belangrijk import- en distributiebedrijf voor auto’s. Merken als Alfa Romeo, Chrysler, Morgan, Graham-Paige, DeSoto, Kaiser-Frazer wilden wel een contract afsluiten. Zelfs tractoren van Ferguson werden geïmporteerd. In de jaren erna voegde Louwman Group nog veel meer merken aan hun aanbod toe. Uiteindelijk was het tijd om ondersteunende bedrijven op te richten. In 2012 opende Louwman Exclusive: dé plek voor exclusieve auto’s van merken als Maserati, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini en Lexus.

Louwman Group en auto.nl

Sinds 2013 is Louwman Group volledig eigenaar van auto.nl. Alle auto’s die we aanbieden, bieden we in samenwerking met de Louwman Dealer Group en de Broekhuis Groep aan. Dit betekent dat de auto’s geïmporteerd zijn door BV Nimag of Louwman & Parqui, of aangekocht door de Louwman Dealer Group of Broekhuis

Dat betekent ook dat je met je auto terechtkunt bij de dealers van Louwman Dealer Group en de Broekhuis Groep. Of het nu gaat om service, onderhoud of garantie: de deuren van meer dan 140 vestigingen staan wagenwijd voor je open.

Oja, de overeenkomsten voor private lease lopen via de financiële tak van Louwman: Alcredis Finance.