image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Mag ik met mijn lease-auto op vakantie?

Kun je met je lease-auto naar het buitenland?

Vakantiekriebels? Lekker. Twijfels over of je met je lease-auto naar het buitenland mag? Minder lekker. Veel mensen vragen zich af of ze met hun geleasede auto op vakantie kunnen. Jazeker! ‘En route’, dan maar. Of moet je nog ergens rekening mee houden?

Met de auto op vakantie. Een heerlijke reis — als je het ons vraagt. De autovakantie is en blijft populair. Daar doen we niet moeilijk over. Sterker nog: we juichen het toe dat jij met je mooie bolide naar het buitenland gaat. Controleer van tevoren wel even of je private lease-auto in het land waar je naartoe gaat verzekerd is.

Op vakantie met private lease-auto: de extra kilometers

Grote kans dat je extra kilometers maakt als je met je lease-auto naar het buitenland gaat. Als je naar Emmeloord gaat, valt het wel mee. Je kilometers beoordelen we per jaar. Zit je dan binnen het aantal kilometers dat in je overeenkomst staat? Perfect. Meer kilometers gereden? Dan kost dit je extra geld.

Extra tips voor een veilige autovakantie

Het is dan wel vakantie voor jou, maar je lease-auto zet zijn paarden aardig aan het werk. Wat extra gas in Duitsland, langere ritten dan normaal en waarschijnlijk zwaarder beladen. Pech onderweg is nooit 100% te voorkomen. Al helpen deze tips je wel de kans aanzienlijk te verkleinen.

Controleer je verlichting

Ga je al in het donker weg? Verzeker jezelf ervan dat alle verlichting werkt. Wel zo veilig.

Voldoende vloeistoffen

Met ‘vloeistoffen’ bedoelen we geen ‘biertje voor onderweg’. Ook niet de flessen water die je meeneemt voor als je in de hitte in een file terechtkomt. Controleer voordat je op vakantie gaat je koelvloeistof, de ruitenwisservloeistof en het oliepeil.

Laat je niet in de wielen rijden

Heeft je auto een reservewiel? Zo ja, perfect! Zo nee, het is het overwegen waard een reservewiel te kopen. Neem dan ook je krik en een wielboutsleutel mee, anders heb je er weinig aan.

Zit de spanning er lekker in?

Toch altijd een beetje spanning als je op vakantie gaat. Heb je alles bij je? Overal aan gedacht? Bandenspanning gecontroleerd? Houd er rekening mee dat je bandenspanning hoger mag als je je auto zwaar belaadt. Scheelt je brandstof én je hebt een betere wegligging. Oh, is je bandenprofiel ook in orde?

Milieusticker?

In sommige landen en steden is een milieusticker verplicht. Bijvoorbeeld in Duitsland, Italië en Frankrijk. Die gebieden mag je alleen in met zo’n sticker en het is zonde als je een boete krijgt. De meeste stickers zijn goed online verkrijgbaar. En ook helemaal niet zo duur.

Verplichte bagage

In veel landen is het verplicht bepaalde dingen bij je te hebben. Zoals een veiligheidshesje, een gevarendriehoek, reservelampjes, verbanddozen en zelfs een brandblusser. In Frankrijk is een ongebruikte alcoholtester verplicht.

Toch pech?

De horror: in het buitenland en autopech. Bij je private lease-auto heb je gelukkig 24/7 pechhulp. Waar je dan ook maar bent. Bel het pechnummer, dan schieten we je zo snel mogelijk te hulp.