Occasion private lease

Als particulier goedkoop een occasion leasen? Dat kan gewoon bij auto.nl. Lees hier alles over occasion lease en ontdek de voor- en nadelen!

Wat is occasion lease?

Bij lease denk je misschien in eerste instantie aan nieuwe auto’s. Als particulier kun je echter ook gewoon een occasion leasen. Dit werkt volgens hetzelfde principe als private lease van een nieuwe auto. Je rijdt dus een gebruikte auto voor een vast bedrag per maand. Dit heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het kopen van een occasion. Nadelen zijn er uiteraard ook. We zetten het allemaal op een rijtje in dit artikel.

Voordelen

Een van dé grote voordelen van het leasen van een occasion geldt voor private lease in het algemeen: je weet precies waar je aan toe bent. Je komt dus niet opeens voor onaangename financiële verrassingen te staan. Afschrijving, wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparaties, pechhulp en zelfs vervangend vervoer: het is allemaal bij de prijs inbegrepen. In principe komen daar alleen nog de brandstofkosten bij. En eventueel boetes. Maar we gaan ervanuit dat je een voorbeeldige burger bent die zich aan de regels houdt.

Nog een groot voordeel van occasion private lease: je kunt ervan op aan dat je een goede auto koopt. Voordat een occasion wordt aangeboden op auto.nl wordt deze van binnen en van buiten helemaal gecontroleerd. Als je een occasion koopt bij een particulier of een willekeurig autobedrijf is het altijd maar de vraag of de auto goed is. Ook op dit punt heb je dus zekerheid met private lease.

Nadelen

Zijn er ook nog nadelen aan occasion private lease? Ja, want leasen is niet per se goedkoper dan een tweedehands auto kopen. Dat is een beetje afhankelijk van je situatie. Private lease hoeft echter niet veel duurder te zijn en in sommige gevallen is het zelfs voordeliger. En in alle gevallen krijg je er een hoop zekerheid voor terug. Nog een nadeel is dat je minder keuze hebt, want je kunt niet iedere willekeurige occasion leasen. Maar dat bespaart je ook weer keuzestress.

Hoe werkt een occasion lease aanvraag bij auto.nl?

Goed, je wilt een occasion leasen. Hoe werkt dat dan? Dat is het heel eenvoudig: allereerst kun je op auto.nl het aanbod van private lease occasions bekijken en vergelijken.

Je kunt de auto’s vanuit alle hoeken bekijken. Als je een auto hebt gevonden die naar je zin is, selecteer je het aantal kilometers dat je per jaar maakt en de leasetermijn. Daarna kun je met een druk op de knop een aanvraag indienen.

Wil je van te voren je maximale leasebedrag berekenen? Via onze online leasecalculator kun je snel en makkelijk een indicatie krijgen.

Wil je je huidige auto inruilen? Bereken hier je gegarandeerde inruilprijs. Het inruilbedrag wordt verrekend met het leasebedrag. Je maandelijkse kosten gaan dus flink omlaag.

Als je een aanvraag hebt ingediend bestaat het vervolgproces uit een aantal stappen:

  1. Je krijgt een link waar je de benodigde documentatie kunt oploaden. Denk daarbij aan je rijbewijs, maar ook aan een bewijs van inkomsten en een bewijs van je woonlasten. Daarmee kan er een financiële check gedaan worden.
  2. Als alles tip top in orde blijkt te zijn sturen we de lease-overeenkomst naar je op. Die mag je tekenen en retour sturen.
  3. Vervolgens wordt de auto voor je klaargemaakt en bij jou voor de deur afgeleverd met een volle tank. Het onbezorgde rijden kan beginnen!