Coronavirus Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Kan ik als particulier een occasion leasen?

Een auto leasen — er is nogal wat om te doen. Is het als particulier mogelijk een auto te leasen? En gaat het dan om alleen gloednieuwe (en duurdere?) auto’s? Of is een gebruikte auto leasen ook mogelijk? Jazeker! Het private leasen van gebruikte auto’s is zo gek nog niet.

Even voor de volledigheid: private lease houdt in dat je een auto rijdt voor een vast maandbedrag. Daar zitten alle kosten in. Handig, want dat voorkomt onaangename verrassingen bij bijvoorbeeld de garage. Private lease is niet alleen weggelegd voor mensen die in loondienst zijn bij een groot bedrijf. Ook als particulier of zzp’er is het een mooie mogelijkheid. Je hoeft alleen maar aan wat eisen te voldoen — wij regelen de rest.

Dit zit er in je maandtermijn bij private lease

Goed, je betaalt dus elke maand een vast bedrag voor het leasen van je bolide. Dit bedrag is all-inclusive, want wij houden ook niet zo van onverwachte kosten. Wat jij betaalt? De brandstof. En eventuele rekeningen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Van jouw maandbedrag betalen wij: • afschrijving • wegenbelasting • all-risk verzekering • onderhoud (inclusief nieuwe banden als ze versleten zijn) • reparaties • 24/7 pechhulp • vervangend vervoer bij onderhoud en reparaties

En natuurlijk brengen we de auto aan het begin van de leaseperiode bij je thuis en halen we ‘m weer op als de overeenkomst eindigt. Tenzij je de auto overneemt, natuurlijk.

Is het leasen van een gebruikte auto goedkoper?

Ja en nee. Een gebruikte auto leasen is niet per definitie stukken goedkoper. Het maandbedrag hangt af van waardedaling, reparatie- en onderhoudskosten en de inkoopprijs. Ja — de waarde van een gloednieuwe auto daalt sneller dan van een gebruikte auto. Maar bij een gebruikte auto zijn de te verwachten onderhouds- en reparatiekosten hoger. Dus: gebruikte auto’s zijn vaak goedkoper, maar verwacht geen maandtermijn-wonderen. Natuurlijk heeft auto.nl voor ieder wat wils en hebben we vaak leuke acties voor het private leasen van gebruikte auto’s.

Is die gebruikte auto wel betrouwbaar?

Onze Johan checkt alle auto’s op maar liefst 31 punten. Waarom? Omdat we je geen slechte auto willen verkopen. Auto’s met gebreken — die hoeven we niet. Johan neemt uitgebreid de tijd en checkt werkelijk alles. Van de ramen en de rubbers tot de geur en de carfax. (Wat? Ja, precies, daarom hebben we Johan.) De ervaring van Johan zorgt ervoor dat jij minimaal 15.000 kilometers maakt, voordat er iets van onderhoud nodig is. Da’s nog eens lekker op pad gaan.

Eventuele krasjes en deukjes moffelen we niet weg. Op foto’s vergroten we ze zelfs uit. Want dat jij blij bent met je auto, daar gaat het om.

Onderhoud? Deuren staan wagenwijd open!

Onderhoud aan je auto? Geen probleem. De deuren van al onze servicecentra (meer dan 100, door heel Nederland!) staan wagenwijd voor je open. Er is er altijd wel eentje in de buurt. Ideaal. Kijk maar. Afspraak voor je inplannen? Mail ons op klantenservice@auto.nl of bel 020-280 2800. Van maandag tot en met vrijdag nemen we op tussen 09:00 en 21:00 uur. Op zaterdag zijn we er iets minder lang. Dan krijg je ons van 09:00 tot 17:00 uur aan de lijn.

Een gebruikte auto leasen: het proces

Op auto.nl vind je het de gebruikte auto’s die we aanbieden met private lease. Kies je favoriete bolide uit, bekijk de foto’s en vraag — als je daar benieuwd naar bent — de onderhoudshistorie op. Kies het aantal maanden dat je je auto wil leasen en dien je aanvraag in. Wij zitten er klaar voor!

Stap 1 De eerste stap voor ons: jou bellen om je aanvraag door te nemen. Onze collega’s van de lease-afdeling bellen je voor een financiële check.

Stap 2 Je stuurt ons de benodigde documentatie, zoals een bewijs van inkomsten, bewijs van woonlasten en je rijbewijs. Hoe sneller je dit doet, hoe sneller je aanvraag verloopt.

Stap 3 We beoordelen je documenten en geven — als alles snor zit — definitief akkoord. De overeenkomst sturen we naar je op. Teken je die en stuur je ‘m retour, dan maken wij je auto klaar.

Stap 4 Alles in kannen en kruiken? Dan springen we (voorzichtig natuurlijk) in je auto en leveren we die bij je af. Het rijdt wat lastig met een grote strik eromheen, dus die laten we op de zaak. Sorry.

Gebruikte auto overnemen na private lease

Soms bevalt je auto zó goed, dat je ‘m niet meer wil inleveren. Snappen we wel. Daarom is het mogelijk je auto over te nemen aan het einde van je private lease-overeenkomst. Vertel je dit wel even twee maanden van tevoren? Het lukt ons beter een persoonlijk voorstel te sturen als we ons voorbereiden — niet als we de auto op zouden komen halen. ;-)