Coronavirus Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Subsidie elektrische auto

Vanaf juli 2020 kun je subsidie aanvragen voor de aankoop of het private leasen van een elektrische auto. Dit zijn de plannen.

Volledig elektrisch rijden heeft al aardig wat voordelen: je betaalt geen wegenbelasting én geen aankoopbelasting. Voor elektrische zakelijke leaseauto’s geldt ook nog eens dat de bijtelling veel lager is dan voor andere auto’s.

Koop je elektrische auto met €4.000 subsidie

Om het ook voor particulieren nog aantrekkelijker te maken om elektrisch te rijden, voert het kabinet vanaf juli 2020 een subsidie van €4000 in. Die geldt voor de aanschaf en het private leasen van nieuwe auto’s tot €45.000.

Bekijk onze nieuwe elektrische auto's

Ook bij aankoop en private lease van gebruikte auto’s krijg je geld terug: €2000. In geval van aanschaf is de voorwaarde wel dat de auto via een vakhandelaar wordt gekocht, en dus niet van een particulier wordt overgenomen. Dat moet voorkomen dat er misbruik van de regeling wordt gemaakt.

Bekijk onze tweedehands elektrische auto's

Je kunt de subsidie dus vanaf juli 2020 aanvragen, maar hij geldt met terugwerkende kracht vanaf 2 juni 2020.

Misschien zijn er in jouw regio ook andere subsidies beschikbaar voor de aanschaf van je elektrische auto en/of oplaadpunten. Je vindt er meer informatie over op Nederland Elektrisch.

Tijdelijke regeling

De regeling is tijdelijk, omdat de komende jaren steeds meer betaalbare elektrische auto’s op de markt komen. Hij loopt tot en met 2025, of totdat het budget op is. Voor 2020 is een budget van 17,2 miljoen euro beschikbaar.

Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en de aanvraag ervan vind je op rvo.nl.