Wat is nu precies een SUV? auto.nl legt het uit!

Met het hele gezin op vakantie, in je eentje ruw terrein verkennen, de caravan trekken voor je jaarlijkse kampeerweekend met vrienden of het paard achter de auto. Of misschien vind je ze gewoon ontzettend mooi: de ruige terreinwagens. Beter bekend als SUV.

Wanneer is een SUV een SUV? Wat zijn nou de topmodellen? En zijn er eigenlijk tweedehands SUV’s te koop of is een gloednieuwe bolide een beter idee? Dit en meer lees je hier.

Wat is een SUV?

Een SUV is in de Nederlandse volksmond een terreinwagen. De afkorting staat voor Sports Utility Vehicle. Het zijn grote auto’s met vaak een ruig uiterlijk en een vierwielaandrijving. Je zit in een SUV lekker hoog en rechtop. Aan ruimte geen gebrek in deze bolides: de kofferbakken zijn 700 tot 1.700 liter en er bestaan modellen met maar liefst 7 zitplaatsen. Ideaal voor de grote(re) gezinnen en mensen die van ruimte houden. Lees ook: De beste 7-persoonsauto's op een rijtje

Eigenlijk werden SUV’s ontwikkeld om op ruw terrein te rijden. Daarom staan ze hoger op de wielen en hebben veel modellen vierwielaandrijving. Uiteindelijk gebruiken we de auto’s vaker voor de simpele snelweg en is het vaker een gezinswagen dan dat we er ruige dingen mee doen.

Verschillende soorten SUV’s

Je hebt meerdere soorten SUV, zoals de terreinwagens, de luxury SUV’s, fullsize SUV’s, midsize SUV’s, compacte SUV’s, mini SUV’s en sommigen scharen de cross-overs ook onder de SUV’s.

Deze SUV-modellen waren in 2019 populair

Benieuwd naar welke SUV’s populair waren? Onder andere deze auto’s gingen als zoete brood… eh, bolides over de toonbank.

Tweedehands SUV kopen?

SUV’s zijn populaire auto’s, wat betekent dat er ook tweedehands flink wat aanbod is. Ben je van plan een tweedehands auto te kopen? Lees dan eerst onze tips.

» Bekijk ons aanbod van tweedehands SUV’s.