image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Alles over het kopen van een ex-leaseauto

Dé redenen om juist wel of niet een ex-leaseauto te kopen

Ben je op zoek naar een gebruikte auto? Dan kom je vast ook een hoop ex-leasewagens tegen. Wij leggen je hier uit wat een ex-leaseauto is en of het misschien iets voor jou is om een ex-leaseauto te kopen.

Wat zijn ex-leaseauto's?

Dat zijn auto’s die door de eerste eigenaar zakelijk of privé zijn geleast. Leasen is in Nederland steeds populairder aan het worden, en dat is aan het ruime aanbod gebruikte leaseauto’s te zien. Is het een goede idee, een ex lease auto kopen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen van een ex-leaseauto

Een gebruikte leaseauto is in veel gevallen een goede keuze. Het onderhoud van ex-leaseauto’s is namelijk altijd goed gedocumenteerd. Leasemaatschappijen zorgen goed voor hun auto’s. De auto's zijn altijd op tijd onderhouden en eventuele schade wordt meteen gerepareerd. Of het nou een Volvo, Mercedes of Volkswagen is, de onderhoudshistorie en documentatie is bij een ex-lease auto altijd compleet.

Een andere reden om te kiezen voor een ex-leaseauto is dat er vaak veel extra opties aanwezig zijn. Autofabrikanten proberen leaserijders te lokken met zogenaamde business-uitvoeringen. Dat zijn uitgeruste auto’s met extra’s als navigatie of stoelverwarming. Fijn voor de eerste berijder, maar ook prettig voor jouw als tweede of derde eigenaar.

Dan is er natuurlijk ook nog de prijs. Een tweedehands auto is altijd goedkoper dan een splinternieuwe. Voor een ex-leaseauto hoef je dus een stuk minder diep in de buidel te tasten.

Nadelen van een ex-leaseauto

Een nadeel is dat een voormalig leaseauto soms wat minder voorzichtig is gebruikt. Het voelt toch net even anders, een auto die je least in plaats van bezit. Met modderschoenen in je auto of een hond achterin, het zal bij een voormalig lease auto misschien wat vaker zijn gebeurd. Het is dus zaak om de foto's goed te bestuderen voor je een auto besteld. Zie je veel krassen en butsen in het interieur? Dan is het misschien de moeite waard om even verder te kijken.

Wat zijn betrouwbare ex-leaseauto’s?

Ex-lease auto’s zijn altijd een betrouwbare keuze. Ze zijn namelijk altijd redelijk jong. Een leasecontract duurt over het algemeen zo’n 3 tot 5 jaar. Bovendien zijn de auto’s heel strikt onderhouden. Daarom is het kopen van een ex-lease auto superpopulair. Of ze nou van Volkswagen, Mercedes, Toyota, Volvo of een ander merk zijn.

Kan ik bij auto.nl een ex-leaseauto kopen?

Jazeker, een deel van onze occasions komt van een leasemaatschappij. Wil je checken wat de historie van de auto is? Vul dan het kenteken van de auto in op de website van de RDW. Onder het kopje “Algemeen” zie je “Aantal eigenaren privé / zakelijk”. Een zakelijke eigenaar is in bijna alle gevallen een leasemaatschappij.

Wil je meer weten over de historie van een specifieke auto? Neem dan contact op met onze klantenservice. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur, op zaterdag van 9 tot 17 uur.