• Home
  • Blog
  • De top 10 beste private lease auto’s van 2022

De top 10 beste lease auto’s van 2022

Benieuwd naar de beste private lease auto van 2022? Bekijk hier onze meest actuele top 10 van lease auto’s

Dit is de top 10 van 2022

Wat is de beste private lease auto anno 2022? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je persoonlijke eisen zijn. Daarom is er geen eenduidig antwoord op deze vraag, maar er zijn wel zaken die in het algemeen prettig zijn. Je wilt bijvoorbeeld het liefst een zuinige auto, want de brandstofkosten zijn niet bij de leaseprijs inbegrepen. Ook is een riante standaarduitrusting prettig, zodat je niet op een hoger leasetarief uitkomt met allerlei opties.

Een elektrische auto is ook aantrekkelijk als private leaseauto. Elektriciteit is namelijk een stuk goedkoper dan benzine. Daarnaast krijg je €3.350 subsidie op een nieuwe private leaseauto, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Lees hier over de subsidieregeling van 2022.

Om te zorgen dat er voor ieder wat wils is, belichten we in deze top 10 auto’s uit verschillende segmenten, op volgorde van klein naar groot.

1. Kia Picanto

Als je een goedkope private leaseauto wilt is de Kia Picanto een hele interessante optie. Het is een van de populairste auto’s van Nederland en dat heeft een reden. Met de Picanto heb je veel waar voor je geld. Met een verbruik van 1 op 20,4 (fabrieksopgave) is het een van de zuinigste auto’s op de markt. Ook niet onbelangrijk: de Picanto ziet er strak uit. Al met al een ideaal stadsautootje.

2. Suzuki Swift

Een maatje groter is er de Suzuki Swift. De Swift is standaard voorzien van alles wat je van een auto in dit segment mag verwachten. Het is ook een leuke auto om te rijden, wat onder meer te danken is aan het lage gewicht. Dat straalt de auto ook uit, want de Swift oogt lekker sportief.

3. Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is een van de goedkoopste EV’s met een range van meer dan 300 km. Om precies te zijn heeft de Corsa-e een actieradius van 330 km. Het is tevens een vlotte, prettig rijdende auto. Qua uiterlijk is de Corsa-e identiek aan een normale Opel Corsa en daar is helemaal niks mis mee. Integendeel.

4. Seat Arona

Cross-overs zijn razend populair, dus die mogen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met de beste private leaseauto’s van 2022. Een van de beste compacte cross-overs is de Seat Arona. Dit model is simpel gezegd een Seat Ibiza, maar dan stoerder, hoger en ruimer. Tel daar de prettige rijkwaliteiten bij op en je hebt een heel aantrekkelijk totaalpakket. Voor een schappelijke prijs.

5. Mazda 3

Als je op zoek bent naar een private leaseauto in het C-segment is de Mazda 3 een slimme keuze. Onder meer vanwege de ruime standaarduitrusting en de zuinige aandrijflijn. Maar dat zijn niet de enige redenen waarom je een Mazda 3 zou willen hebben. Deze Mazda is ook leuk om te rijden en heeft een mooi afgewerkt interieur. Het exterieurdesign is ook dik in orde, zoals meestal het geval is bij Mazda.

6. Kia e-Niro

De Kia e-Niro is al een aantal jaar een absolute bestseller. Deze elektrische Niro heeft een uitstekende range, zeker vergeleken met andere EV’s in hetzelfde prijssegment. Verder is Kia e-Niro een prima all-rounder, met veel ruimte. Omdat het een cross-over is, heeft deze auto ook een stoere uitstraling.

7. Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai is een van de grondleggers van het cross-oversegment. Recent is er een nieuwe generatie gearriveerd. Daarmee heeft Nissan het recept weer verbeterd. De Qashqai is een praktische auto, met een fris uiterlijk en standaard veel veiligheidssystemen aan boord.

8. Toyota RAV4

Een stoere auto hoeft niet onzuinig te zijn. Dat bewijst de Toyota RAV4 Hybrid, die dankzij de hybride aandrijflijn juist heel zuinig is. Het is ook een comfortabele en stille auto, waarin het gewoon aangenaam vertoeven is. Daar komt bij dat het een ruime auto is. De Toyota RAV4 verdient daarom zeker een plekje in de lijst met beste private lease auto’s van 2022

9. Skoda Enyaq

Als je op zoekt bent naar een EV en je wil veel auto voor je geld, kun je bijna niet om de Enyaq heen. Deze elektrische Skoda is bijzonder ruim en comfortabel. Het geldt voor heel veel elektrische auto’s, maar rijden is de Enyaq is een hele ontspannende ervaring. En het geheel ziet er ook nog eens fraai uit, vanbinnen en vanbuiten.

10. Hyundai Sante Fe

Als je zeker wilt weten dat je geen ruimte tekort komt moet je bij de Hyundai Sante Fe zijn. De grootste SUV van Hyundai biedt zeeën van ruimte en zeven zitplaatsen. Als hybride is de Sante Fe ook behoorlijk zuinig voor een auto van dit formaat. En dat heeft ook weer een gunstig effect op de maandelijkse kosten. Tot slot is het een imposante auto om te zien.