image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Voordelen van online je auto kopen

De voordelen van online een auto kopen

Online is niet meer weg te denken uit ons leven. We boeken onze vakanties online (hoe deed men dat eigenlijk voor internet?), vinden ons droomhuis op het wereldwijde web, kopen kleding in onze favoriete webshops en we bestellen zelfs via internet ons eten. Maar online een auto kopen is voor veel mensen een beetje spannend. Toch is het een heel goed idee om je bolide in een webshop aan te schaffen. Wat zijn nou die voordelen van online je auto kopen?

Gewoon vanaf je bank je auto bestellen. Het is niet voor niets dat het online kopen van auto’s wint aan populariteit. Niet onderhandelen met een verkoper, niet in het donker zoeken naar eventuele deukjes of krasjes en geen onzekerheid over wat je koopt. Operationeel manager Johan van auto.nl checkt de auto grondig en je vindt op de website duidelijk beeldmateriaal van je potentiële, nieuwe bolide. Het is bijna een virtuele proefrit vanuit je luie stoel — kan het nog makkelijker?

Niet onderhandelen en toch het goedkoopst uit

We houden niet van onderhandelen. We houden van eerlijke verkoop en het voordeel doorberekenen aan jou. De prijs die op de website staat, is de prijs die je betaalt. En het mag ook niet ineens ‘een onsje meer zijn’. Er komt dus geen cent meer bij. De prijs is inclusief alles: • btw en bpm • een grote beurt en rijklaar maken voor aflevering • een volle tank brandstof • minimaal 1 jaar pechhulp — sommige merken geven dit langer • minimaal 1 jaar garantie — bij nieuwe auto’s is dit meerdere jaren • na 5.000 kilometer een beurt • 5 apk-keuringen • bezorging op de plek die jij kiest, binnen 5 werkdagen • 14 dagen tevredenheidsgarantie — ben je om wat voor reden dan ook niet 100% blij met je nieuwe auto? Zonder gedoe of lastige vragen komen we je auto weer ophalen en geven we je je geld terug.

Het beste nieuws? Doordat wij geen showrooms hebben met bijbehorende verkopers en geen demo-auto’s hoeven te betalen, zijn onze kosten lager. En dat is in jouw voordeel. Wij kunnen de auto's daarom voor een scherpe prijs aanbieden, maar wel inclusief onze supergoede voorwaarden.

Je weet wat je koopt

Je wil niet voor verrassingen komen te staan. Dat wil je niet als je een auto in een fysieke winkel koopt, dus ook niet als je je nieuwe bolide online aanschaft. Daarom is het voor jou helemaal helder wat je koopt. Durven we de auto niet aan onze moeder te verkopen? Dan verkopen we hem ook niet aan jou. Operationeel manager Johan checkt de auto op maar liefst 31 punten. Pas als alles goed is, verschijnt de auto in ons aanbod. En dan beloven we je dat je minimaal 15.000 kilometers kan rijden zonder een pitstop te maken voor onderhoud. Hoe? Wij vervangen alle slijtage-onderdelen zoals banden en remblokken al voordat het echt nodig is.

We uploaden 360-graden-foto’s voor het gebruikelijke rondje om de auto en handige data. We photoshoppen eventuele krasjes en deukjes niet weg, maar vergroten deze juist voor je uit. Op je gemak bekijken of deze auto geschikt voor je is, zonder een verkoper die je op je vingers kijkt.

Goede garantie

Doordat je bij ons alleen auto’s koopt die met zorg gecontroleerd zijn, is het voor ons logisch om je de beste garanties te bieden. Bij nieuwe auto’s is de garantie precies hetzelfde als bij de merkdealer. Is er iets met je auto, rij dan gerust bij een willekeurige dealer van het merk van je auto naar binnen — ze helpen je graag. Merkdealers zitten door heel Nederland, dus er zit er ongetwijfeld eentje bij je in de buurt.

Gebruikte auto’s hebben zelfs betere garantie dan nieuwe auto’s. Je krijgt een vol jaar garantie volgens BOVAG-voorwaarden — en die doet niets af aan de wettelijke garantie. De deuren van onze servicecentra (meer dan 100, door heel Nederland!) staan voor je open.

Je nieuwe auto, gewoon bij je thuisbezorgd

Je bestelt je auto en je hoeft alleen nog maar de deur open te doen. De auto bezorgen we binnen 5 werkdagen op de plek die jij uitkiest — of dat nu thuis is, op je werk of heel ergens anders. Jij bepaalt wanneer je je auto wil ontvangen. Vervolgens heb je tijd zat om een proefrit te maken, want je moet natuurlijk wel blij zijn met je bolide. We rijden graag een rondje mee om alle knopjes uit te leggen. Aan jou de eer daarna bij iedereen de blits te maken. Ben je 100% tevreden? Regelen we ook meteen dat de auto op jouw naam staat. Regel jij dan de koffie?

Toch even je auto in het echt bekijken?

Natuurlijk mag je gewoon de auto die je op het oog hebt in het echt bekijken. Bij onze auto’s zie je altijd in welke showroom hij staat. Ga gerust een kijkje nemen, voordat je ‘m online bestelt. Want zoals nu wel duidelijk is: online je auto kopen heeft veel voordelen.

Ben je benieuwd of online je auto kopen veilig is? Daar schreven we ook wat over, zoals dat auto.nl onderdeel is van één van de belangrijkste ondernemingen in de Nederlandse autosector: Louwman Group.