image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Welke voorwaarden gelden er bij private lease?

Private lease is een hele fijne manier van autorijden. Je hoeft je spaarrekening niet te plunderen en je weet van te voren precies waar je aan toe bent. Het maandbedrag staat vast en is inclusief alles, behalve brandstof en vrijwillige bijdragen aan het CJIB.

Welke voorwaarden gelden bij private lease?

Private lease is populair in 2021. Je zoekt een auto uit, betaalt een vast bedrag per maand en karren maar. Maar wat zijn nu precies de voorwaarden private lease? Kom ik in aanmerking voor private lease? Hoe zit het met looptijden? Wie mag er in de auto rijden? Je leest hier alles met betrekking tot de eisen private lease.

Inkomenseis

Eén van de meest gestelde vragen is de inkomenseis private lease. Is er een minimuminkomen voor private lease? Hoe wordt mijn inkomen beoordeeld?

Bij private lease wordt er inderdaad naar je inkomen gekeken. Er is niet één vast bedrag als minimum te noemen. Elke situatie is anders. We kijken niet alleen naar je salaris, maar ook naar de maandelijkse kosten voor de auto, je woonlasten en eventuele schulden.

Het is aan onze lease-experts om te bepalen of je inkomen voldoende is. Op deze manier zorgen we er voor dat niemand in de financiële problemen komt.

Private lease zonder vast contract

En hoe zit het dan als je een auto gaat leasen zonder vast contract? In 2021 is het natuurlijk heel erg normaal om een tijdelijk contract te hebben, maar hoe zit dat dan met private lease?

Lease is ook mogelijk zonder vast contract. We kijken altijd naar het hele plaatje. Dus je inkomen telt, maar we wegen ook mee wat het maandbedrag voor de private lease auto gaat zijn. Eventueel kijken we naar een intentieverklaring of een werkgeversverklaring. Dat verschilt per situatie.

Private lease als ZZP’er

Ook als freelancer of zzp’er is private lease mogelijk. Ben je minimaal 2 jaar zelfstandig en geef je inzage in 2 volledige boekjaren? Mooi. Dan werken wij een persoonlijk voorstel voor je uit. Weet je precies waar je aan toe bent. Ben je in loondienst, maar heb je geen vast contract? Dan zijn je kansen zeker niet verkeken. Neem contact met ons op voor een persoonlijk voorstel. Wie weet wat er allemaal mogelijk is.

Een auto leasen met een uitkering

In sommige gevallen is het mogelijk om een auto te leasen met een uitkering. Denk bijvoorbeeld aan private lease op basis van een bijstandsuitkering of wajong uitkering. Of auto leasen met aow. Die uitkering wordt bij lease soms gezien als inkomen. Het verschilt per situatie, dus het is altijd de moeite waard om een aanvraag te doen.

Goed om te weten: studiefinanciering wordt bij private lease niet als inkomen gezien.

Registratie bij BKR

We checken elke private lease aanvraag bij het BKR. Heb je een krediet of lening en sta je positief geregistreerd bij BKR? Met andere woorden: heb je geen betalingsachterstand (gehad)? Dan is er niks aan de hand.

We zijn wel verplicht je private lease-overeenkomst te melden bij BKR. Het gaat om 65% van het totaal aan maandelijkse bedragen. Kies jij voor een looptijd van 48 maanden en is het maandbedrag €250? Dan registreren we €7.800 (€250 x 48 maanden x 65%) bij BKR.

Alles over private lease en het BKR

Leeftijd

Aan private lease zijn wat leeftijdseisen verbonden. Hoe dat zit, dat lees je hier.

Minimum leeftijd

Je mag op je 18e al private leasen. Die jonge leeftijd op zich is geen belemmering, maar we kijken natuurlijk wel naar je inkomen en financiële situatie.

Maximale leeftijd

Tot welke leeftijd kun je een auto leasen? Daar hebben we een simpele regel voor: aan het einde van de looptijd mag je niet ouder zijn dan 80. Auto leasen boven 70 jaar is in veel gevallen dus gewoon mogelijk.

Private lease met pensioen is ook geen probleem. In veel gevallen wordt pensioen en aow gewoon als inkomen gerekend.

Wat gebeurt er bij overlijden?

Een minder gezellig onderwerp, maar wel goed om van op de hoogte te zijn. Mocht je onverhoopt overlijden tijdens je private lease-overeenkomst, dan kunnen je nabestaanden zonder extra kosten opzeggen of overnemen. Staat de overeenkomst ook op naam van je partner? Hij of zij mag dan gewoon in de auto blijven rijden.

Ben jij klaar voor private lease? Zoek snel een mooie auto uit.