Coronavirus Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Welke voorwaarden gelden bij private lease?

Private lease is populair. Je zoekt een auto uit, betaalt een vast bedrag per maand en karren maar. Wat zijn nu precies de voorwaarden bij private lease? Voor wie is dit geschikt? Hoe zit het met looptijden? Wie mag er in de auto rijden? Je leest hier alles over de voorwaarden van private lease.

Beginnen bij het begin: private lease houdt in dat je voor een vast maandbedrag autorijdt. De auto staat op jouw naam, maar de leasepartner blijft eigenaar. Kan of wil je geen auto kopen? Dan is dit een interessante optie.

Dit zit er in je vaste maandbedrag

Je maandbedrag is inclusief alles, behalve eventuele rekeningen van CJIB en brandstof. Wat er dus allemaal wel in zit:

  • afschrijving
  • wegenbelasting
  • all-risk verzekering
  • onderhoud (zelfs een nieuwe set banden als ze versleten zijn, maar geen winterbanden)
  • reparaties
  • pechhulp, 24/7 maar liefst
  • vervangende auto bij onderhoud en reparaties

We brengen de auto voor dit geld ook bij je thuis. Helaas wel zonder strik. Aan het einde van de leaseperiode halen we de auto weer netjes op. Tenzij je ‘m overneemt, natuurlijk.

Wie mag private leasen?

Eigenlijk mag iedereen private leasen. Zolang jij voldoet aan de inkomenseisen, een geldig rijbewijs hebt en minimaal 18 jaar bent. Aan het einde van de looptijd mag je niet ouder zijn dan 80. We checken je financiële gegevens en wat andere documenten. Alles alles in orde is, staat je lease-auto al snel voor je deur.

Leasen als freelancer of zzp’er?

Ook als freelancer of zzp’er is private lease mogelijk. Ben je minimaal 2 jaar zelfstandig en geef je inzage in 2 volledige boekjaren? Mooi. Dan werken wij een persoonlijk voorstel voor je uit. Weet je precies waar je aan toe bent. Ben je in loondienst, maar heb je geen vast contract? Dan zijn je kansen zeker niet verkeken. Neem contact met ons op voor een persoonlijk voorstel. Wie weet wat er allemaal mogelijk is.

Registratie bij BKR

Heb je een krediet of lening en sta je positief geregistreerd bij BKR? Met andere woorden: heb je geen betalingsachterstand (gehad)? Dan is er niks aan de hand. We zijn wel verplicht je private lease-overeenkomst te melden bij BKR. Het gaat om 65% van het totaal aan maandelijkse bedragen. Kies jij voor een looptijd van 48 maanden en is het maandbedrag €250? Dan registreren we €7.800 (€250 x 48 maanden x 65%) bij BKR.

Maandbedrag niet meer op te hoesten?

Is het maandbedrag écht niet meer op te hoesten? Bijvoorbeeld door echtscheiding of ontslag? Als de (financiële) situatie aantoonbaar is, is de overeenkomst kosteloos op te zeggen. Tenzij je extra kilometers hebt gereden — meer dan overeengekomen — of als je auto schade heeft.

Wat gebeurt er bij overlijden?

Een minder gezellig onderwerp, maar wel goed om van op de hoogte te zijn. Mocht je onverhoopt overlijden tijdens je private lease-overeenkomst, dan kunnen je nabestaanden zonder extra kosten opzeggen of overnemen. Staat de overeenkomst ook op naam van je partner? Hij of zij mag dan gewoon in de auto blijven rijden.

Wie mogen er in de auto rijden?

Sowieso jij. Ook anderen — in het bezit van een geldig rijbewijs — mogen je auto lenen. Tenzij ze 17 zijn en in het kader van ‘2todrive’ een ritje willen maken. Kort gezegd: iedereen die minimaal 18 jaar oud is, zelfstandig mag rijden en die je genoeg vertrouwt om je auto aan uit te lenen. Wil je je auto niet uitlenen? Dan zeg je gewoon dat in de voorwaarden van private lease staat dat het niet mag. ;-)

Looptijd en kilometers

Zodra je de private lease-overeenkomst tekent, leg je de looptijd en kilometers vast. Gelukkig staat dit niet in steen. Een herberekening is altijd mogelijk, maar houd er wel rekening mee dat de voorwaarden — zoals je maandbedrag — veranderen. Heb je in de gaten dat je meer rijdt, bijvoorbeeld doordat je werk verhuist? Of juist minder? Geef het door. Zelfs met terugwerkende kracht aanpassen is mogelijk. Neem contact met ons op, dan zorgen wij voor een juiste oplossing.

En dat eigen risico?

In de voorwaarden van private lease staat dat je een eigen risico hebt. Heb je cascoschade (aan de auto)? Dan is je eigen risico €300. Bij ruitschade (een scheur of barst) betaal je €90. Veroorzaakt een ander de schade? Dan verhalen we de reparatie op zijn of haar verzekeringsmaatschappij. Kost jou in dat geval helemaal niets. En over gebruikerssporen doen we ook niet moeilijk.

Auto inleveren of overnemen?

Nog niet toe aan een nieuwe auto, maar is je looptijd wel voorbij? Je mag de auto aan het einde van de overeenkomst overnemen. Geef het wel minimaal twee maanden van tevoren aan. Dan hebben wij voldoende tijd voor een persoonlijk voorstel.

Meer weten over persoonlijke voorwaarden bij private lease?

Staat wat jij wilde weten hier niet tussen? Chat met Sander van de klantenservice, bel ons op 020 - 280 2800 of mail naar klantenservice@auto.nl.