image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape
  • Home
  • Blog
  • Wanneer koop je een nieuwe auto?

Wanneer koop je een nieuwe auto?

Het lijkt zo’n simpele vraag: wanneer koop je een nieuwe auto? Toch is er geen heel simpel antwoord op te geven. Het hangt af van een aantal dingen, zoals de staat van je huidige auto, je persoonlijke situatie en zelfs de maand van het jaar.

Of je een andere auto koopt, is soms best een lastig besluit. Koop je dan een gloednieuwe of een gebruikte auto? En is je huidige auto wel écht aan vervanging toe, want je bent natuurlijk wel gewend — en misschien wel gehecht — aan je bolide. Toch wel slim er goed over na te denken, want te lang met een auto doorrijden betekent soms hoge kosten voor reparaties. En hoe ouder de auto en hoe meer kilometers, hoe groter de kans dat er straks iets aan mankeert.

Een andere auto kopen: op tijd of te laat

De meeste mensen zijn over het algemeen wel tevreden met hun auto. Zolang hij lekker rijdt, nooit of niet vaak iets mankeert en de bolide prima te betalen is, is er geen nood om een andere auto te kopen. Tenzij je gewoon heel graag iets anders wil. Vaak kopen we een nieuwe auto als er iets aan onze situatie verandert, zoals: • gezinsuitbreiding, waardoor je een grotere of veiligere auto wil • een andere baan, verder van huis of juist dichterbij, waardoor een betere auto of juist goedkopere auto beter bij je past • een ander besteedbaar budget

Er zijn ook situaties waarin we net te laat zijn met het aanschaffen van een nieuwe bolide. Bijvoorbeeld als je auto op moet voor de APK en de keurmeester je auto hartstikke afkeurt. Gaat het om een gordel die niet aan de eisen voldoet, dan is er nog niet veel aan de hand. Maar kosten de reparaties om je auto goed te laten keuren veel meer dan je auto waard is? Dan is het tijd om jezelf achter de oren te krabben en je ogen de kost te geven voor een andere auto. Je kan je voorstellen dat het niet ideaal is om vanuit zo’n ‘noodsituatie’ een nieuwe auto te kopen, dus het is beter om dit voor te zijn.

Het beste moment om een nieuwe auto te kopen

Het beste moment om een andere auto te kopen is hoe dan ook als je er de rust en ruimte voor hebt. En geld, uiteraard. Maar er is meer waar je rekening mee kan houden: • koop je auto in december, want dan nemen autofabrikanten de voorraad en verkoopdoelen van het jaar onder de loep en kan het zomaar zijn dat er hoge kortingen zijn • ook september is een goede maand, omdat dealers ruimte maken in de showrooms voor nieuwe modellen • op feestdagen zijn er ook vaak goede acties • als een model uitfaseert, levert dat soms mooie deals op

Goed om te weten: bij auto.nl krijg je altijd de beste deal. Wij hebben geen duurbetaalde showrooms, geen voorraden waar we vanaf moeten en geen dure verkopers. Daarom zijn kunnen wij de auto's tegen een scherpe prijs aanbieden, maar belangrijker: inclusief alles. Geen verrassingen achteraf en geen addertjes onder het gras.

Geen vaste regels voor de timing van het kopen van een nieuwe auto

Er zijn dus geen vaste regels die voorschrijven wanneer jij een nieuwe auto moet kopen. Houd er alleen wel rekening mee dat je het op tijd doet, zodat je niet in de stress en in een kort tijdsbestek een andere auto moet kopen. Hoewel dat dan bij auto.nl geen probleem is, want je bestelt ‘m vanuit je luie stoel en binnen 5 werkdagen is je bolide thuisbezorgd.

Ga vooral op je gevoel af en koop een nieuwe auto als jij dat nodig vindt. Al is het maar omdat je simpelweg toe bent aan iets anders.