Coronavirus Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

De 10 beste SUV's van 2019

Op zoek naar een SUV of — zoals in de volksmond — terreinwagen? Een ruige bolide waarmee je je op werkelijk álle terreinen durft te vertonen? De SUV (Sports Utility Vehicle) is een populaire auto, maar wat is nou de beste SUV van 2019?

Je ziet ze steeds vaker rijden, die SUV’s. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het zijn sportieve wagens die, dankzij hun vracht aan ruimte, ook nog eens heel erg geschikt zijn voor gezinnen. Veel SUV’s hebben vierwielaandrijving, dus ga gerust met je kroost mee de speeltuin in. (Nee, doe dat maar niet.) Maar de autowereld zou de autowereld niet zijn, als de SUV niet uit meerdere soorten bestaat. Je hebt terreinwagens, luxury SUV’s, fullsize SUV’s, midsize SUV’s, compacte SUV’s, mini SUV’s en crossovers. Genoeg om uit te kiezen, dus we snappen het helemaal als je concreet op zoek bent naar de beste SUV van 2019.

Welke SUV is dan de beste?

Dé beste SUV is niet zo te noemen. Het hangt af van wat je wensen zijn, hoe groot je budget is en natuurlijk wat je mooi vindt. Waar de één met name warm wordt van een Porsche Cayenne, gaat de ander liever voor een Volvo XC60. Wat de SUV’s in ieder geval gemeen hebben is dat ze een hoge zit hebben, over veel laadruimte beschikken en dat het sportieve bolides zijn. Om je toch op weg te helpen met je keus voor de voor jou beste SUV, zie je hieronder de top 10 SUV’s van 2019.

Top 10 SUV’s 2019

Deze top 10 SUV’s bestaat uit bolides met een (relatief) mooi verbruik, genoeg laadruimte, genoeg vermogen om af en toe een flink stuk linkerbaan te pakken, een fijne instaphoogte en een prijs waar je niet meteen enorm van schrikt. Goed om te weten: bij auto.nl worden alle auto’s verkocht inclusief onze supergoede voorwaarden, zoals minimaal 12 maanden garantie, 1e jaar pechhulp en 14 dagen bedenktermijn.

1. Nissan Qashqai

Een populaire, compacte SUV: de Nissan Qashqai. Een ruime bolide die comfortabel rijdt en een ruig uiterlijk heeft. Je zit lekker hoog, dus je hebt goed zicht op de weg. Een prima alternatief voor de normale hatchback.

2. Volvo XC60

Deze Zweed is er eentje die van wanten weet. De mid-size SUV is gebouwd voor comfort, heeft een sportief design en zit meestal bomvol innovatieve technologie. Het is niet voor niets dat de Volvo XC60 sinds zijn introductie de best verkochte Volvo ter wereld is.

3. Opel Mokka

Nog eentje in de categorie compacte SUV: de Opel Mokka. Een hoge, sportieve wagen met meer dan genoeg ruimte. Met deze wagen ga je met je gezin én een gerust hart op vakantie. De Mokka is veelzijdig, een tikje brutaal en vooral lekker comfortabel.

4. Kia Sportage

De Kia Sportage mag in dit lijstje niet ontbreken, gezien het grote aantal verkopen van deze crossover. Sportief van binnen en van buiten en een heerlijk weggedrag. Heb je niet genoeg aan de ruimte in deze bolide, dan heb je ook nog eens mazzel met het enorme trekgewicht. Hang je caravan er maar achter.

5. Nissan JUKE

Een kleine SUV met vijf deuren: de Nissan JUKE. Een auto waarbij je zelf eigenlijk nog maar weinig hoef te doen, want de Intelligent Mobility-technologieën houden alles voor je in de gaten. Hoewel het een kleine bolide lijkt, heb je een zee aan ruimte. Met 5 man naar zee én bagage mee? Geen enkel probleem. Heb je behoefte aan meer laadruimte, klap dan de stoelen omlaag en vergaap je aan drie keer zo veel plek.

6. Suzuki Vitara

Wil je wel een (compacte) SUV, maar wil je ook schoon en zuinig rijden? Dan is de Suzuki Vitara je antwoord. Een stoere, stijlvolle bolide met solide en veilige technieken. Een auto waar je op durft te vertrouwen — op welk terrein je je ook begeeft.

7. Volkswagen Tiguan

Eén van de populairste SUV’s in Nederland: de Tiguan. Een luxe wagen vol met innovaties. Van een automatische achterklep die je één voetbeweging opent tot een technologische assistent die je helpt je aanhanger, caravan of paardentrailer te parkeren. Ideaal.

8. Fiat 500X

De Fiat 500X, niet te verwarren met het kleinere broertje. De 500X is — uiteraard — een stuk groter en ruiger. Hoewel de kleine variant wat schattig oogt, is de 500X juist stoer, vlot en eigenzinnig. Voorzien van de nieuwste technieken om jou veilig van a naar b te brengen.

9. Honda CR-V

Een auto met indrukwekkend interieur, bomvol luxe. Dat is de Honda CR-V. Deze SUV is ideaal voor mensen met lange benen en veel grote, onhandige spullen. Kom je op ruig terrein, dan schakelt de CR-V automatisch over op 4x4. Met deze bolide is elke rit een waar genoegen.

10. Ford Kuga

De Ford Kuga staat ook wel bekend als de slimme SUV. Deze auto zorgt ervoor dat je altijd de juiste afstand tot je voorligger hebt, voorkomt botsingen in de file en de stad en zorgt ervoor dat je netjes op je eigen baan blijft. In de Kuga voel je je altijd veilig én mag je gezien worden.

Weet jij al wat de beste SUV voor jou is?

Heb jij al een idee van wat de beste SUV voor jou is? Mocht je er niet uitkomen — ons team zit voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Ons aanbod SUV’s bekijken? Vol gas naar de webshop.