Coronavirus Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Waar kunnen we je mee helpen?

Hoe weet ik of ik kan leasen in mijn situatie?

Begrijpelijk als je eerst even wilt weten of je in aanmerking komt voor private lease, voordat je een auto uitzoekt. Daarom vragen veel mensen ons al tijdens het bekijken van ons aanbod wat ze kunnen verwachten. Wat hun kansen zijn met hun type contract, hoe het zit als ze een negatieve BKR-registratie hebben of hoeveel ze moeten verdienen om een bepaalde auto te kunnen leasen.

Hierover kunnen we van tevoren helaas nog niks zeggen. Pas als je een aanvraag doet, gaat het balletje rollen. We beginnen altijd met het toetsen van je gegevens bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Zo kunnen we beter inschatten of de overeenkomst bij je financiële situatie past. Vervolgens bepalen specialisten aan de hand van je inkomsten en financiële verplichtingen of het verantwoord is om zo'n overeenkomst af te sluiten.

In 9 van de 10 gevallen blijkt de registratie positief bij het BKR. Betaal je altijd netjes op tijd, dan is er waarschijnlijk weinig aan de hand. En wat we ook alvast kunnen zeggen: een vast contract is geen vereiste. Maar echte toezeggingen kunnen we niet doen: je weet het pas zeker als je een aanvraag doet.

Blijkt na onderzoek alles pico bello in orde te zijn en sluit je de private lease-overeenkomst inderdaad af? Dan registreren we dat bij het BKR. Dat is in Nederland wettelijk verplicht. Van het totaal aan maandelijkse leasebedragen registreren we 65%.

Tip: Weet je niet of je bij BKR geregistreerd gaat, en of het positief of negatief is? BKR geeft je de mogelijkheid je eigen gegevens op te vragen.

Lees ook:

Welke gegevens zijn nodig voor de private lease-overeenkomst?

Alles over private lease

Laatst geüpdatet op 29 oktober 2020

Helpdesk medewerker

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur, op zaterdag van 9 tot 17 uur.