Waar kunnen we je mee helpen?

Retourneren - Hoe zit dat met die bedenktermijn van 14 dagen?


Bij auto.nl begrijpen we dat het kopen van een auto via een webshop best een beetje spannend is. Daarom leveren we al onze nieuwe en gebruikte auto's met een bedenktermijn van 14 dagen. Zo kan je de auto goed leren kennen. De eerste 500 kilometer zijn vrij. Heb je meer gereden in die eerste 14 dagen en wil je de auto daarna toch nog inleveren, dan brengen we kosten in rekening. In dat geval laten we een onafhankelijke partij de waardevermindering te bepalen.

Tijdens die eerste 14 dagen heb je het recht om de aankoop, leaseovereenkomst of financiering zonder opgaaf van redenen te ontbinden. De bedenktermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je de auto in ontvangst hebt genomen, of je nou koopt, least of financiert.

Ben je niet blij met je nieuwe auto en wil je er van af? Stuur dan bijvoorbeeld een ingevuld exemplaar van dit retourformulier naar klantenservice@auto.nl voordat de bedenktermijn van 14 dagen is verstreken. Wij regelen de rest.

Daarnaast kun je herroepen door ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte te stellen dat je de overeenkomst wenst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.

Als je ervoor kiest om de aankoop, lease- of financieringsovereenkomst te ontbinden krijg je alle betalingen die je tot dan toe hebt gedaan terug gestort. We bespreken samen met jou op welke manier we het totaalbedrag het beste aan je kunnen overmaken. Het geld staat maximaal 14 dagen na ontvangst van het retourformulier of een andere melding van ontbinding weer op je rekening.

We bellen je binnen 24 uur na ontvangst van het retourformulier (behalve op zondag) om het ophalen van de auto in te plannen. Het ophalen gebeurt maximaal 14 dagen na de dag waarop we het retourformulier ontvangen. De kosten voor het ophalen van de auto zijn dan voor ons.

Je kunt de auto eventueel ook zelf terugbrengen. Het retouradres is Pieter Braaijweg 8, 1114 AJ in Amsterdam. Maak van te voren een afspraak om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is. De kosten van het terugbrengen zijn in dit geval voor jezelf.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de auto die het gevolg is van het gebruik van de auto, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de auto vast te stellen. Je bent zelf aansprakelijk voor eventuele schade aan de auto die is ontstaan binnen de bedenktermijn van 14 dagen. Dit is namelijk schade die voortkomt uit gebruik dat verder gaat dan nodig is om de auto te beoordelen. Om de auto kosteloos te beoordelen mag je maximaal 500 kilometer rijden. Heb je in die eerste 14 dagen meer gereden en wil je de auto daarna toch nog inleveren, dan brengen we de waardevermindering in rekening. In dat geval laten we een onafhankelijke partij de kosten bepalen.

Meer weten? De bedenktermijn staat in detail beschreven in artikel 4, 5, 6, 7 en 8 van onze algemene voorwaarden.

Het verhaal achter auto.nl >

Laatst geüpdatet op 30 december 2019

Helpdesk medewerker

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 09:00 en 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Start een gesprek