Bedenktermijn van 14 dagen: wat houdt dat in?

Bedenktermijn van 14 dagen: wat houdt dat in?


  • We leveren al onze nieuwe en gebruikte auto’s met een bedenktermijn van 14 dagen. In deze periode mag je 500 kilometer rijden.

  • Tijdens de eerste 14 dagen nadat je de auto in ontvangst hebt genomen, heb je het recht om de aankoop, private lease-overeenkomst of financiering zonder opgaaf van redenen te ontbinden.

  • Ben je niet blij met je nieuwe auto en wil je ervan af? Neem dan contact met ons op, dan regelen wij de rest.

  • Wil je de auto retourneren, maar heb je meer dan 500 kilometer gereden? Dan brengen we kosten in rekening. We laten een onafhankelijke partij dan de waardevermindering bepalen.

  • Binnen 24 uur na ontvangst van je retourmelding (behalve op zondag) nemen we contact op om het ophalen van de auto in te plannen. Na maximaal 14 dagen komen we de auto ophalen. De kosten voor het ophalen van de auto zijn voor onze rekening.

  • Maximaal 14 dagen na aanmelding van je retour staat het volledige aankoopbedrag weer op je rekening. In geval van private lease hoeft er niets verrekend te worden: we halen de auto op nog voordat het eerste maandbedrag is afgeschreven.

  • Wil je de auto liever zelf terugbrengen? Geen probleem. Je kunt dan terecht op de Ramgatseweg 59 in Raamsdonksveer. Maak wel van te voren een afspraak, dan houden we rekening met je komst. De kosten van het terugbrengen zijn in dit geval voor jezelf.

  • Van het Thuiswinkel Waarborg keurmerk moeten we ook linken naar het "Europees modelformulier voor herroeping" voor het terugsturen van de auto. Je vindt dat hier. Gebruik hiervan is niet verplicht, je kunt namelijk ook het formulier gebruiken wat we bij de bevestigings email van je bestelling hebben bijgevoegd, of gewoon even bellen. Wel zo makkelijk.

Meer weten? De bedenktermijn staat in detail beschreven in artikel 4, 5, 6, 7 en 8 van onze algemene voorwaarden.

Het verhaal achter auto.nl >

Laatst geüpdatet op 5 augustus 2021

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team