Waar kunnen we je mee helpen?

Hoe zit het met schadevrije jaren bij private lease?

Voor een lease aanvraag hebben we altijd je schadevrije jaren nodig. Dat heeft geen invloed op je maandbedrag, maar is wel iets dat we voor de verzekering moeten weten.

Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd? Als je een autoverzekering opzegt krijg je van de verzekeraar een royementsverklaring. Dat is een schriftelijk bewijs van je opgebouwde jaren. Als je die niet meer hebt kan je via je tussenpersoon of verzekeraar een kopie opvragen. Mocht dat nou niet lukken kun je ook via Roy Data je gegevens krijgen. Dat duurt wat langer, maar dan heb je wel het complete overzicht.

Om onze auto’s betaalbaar te houden trekken we de grens bij nul schadevrije jaren. Je kunt namelijk ook een negatief aantal hebben. Hoe dat zit? Na een claim ga je er gemiddeld 5 schadevrije jaren op achteruit. Heb je dus 3 jaar opgebouwd dan kan je na een claim uitkomen op -2.

Heb je nog vragen over private lease of schadevrije jaren? Stuur een e-mail naar klantenservice@auto.nl of neem contact op met onze klantenservice via 020 - 280 2800. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.

Laatst geüpdatet op 23 december 2019

Helpdesk medewerker

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 09:00 en 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Start een gesprek