Hoe zit het met schadevrije jaren bij private lease?

Hoe zit het met schadevrije jaren bij private lease?

Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, heeft geen invloed op je maandbedrag. Iedereen betaalt dezelfde prijs. We hebben dit aantal wel nodig voor het afsluiten van de verzekering.

Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd? Bij het opzeggen van een autoverzekering krijg je van de verzekeraar een royementsverklaring. Dat is een schriftelijk bewijs van je opgebouwde jaren. Heb je die niet meer? Vraag via je tussenpersoon of verzekeraar een kopie op. Je kunt je gegevens ook opvragen bij de landelijke database Roy-data. Dat duurt wat langer, maar dan heb je wel het complete overzicht. Let op: pas nadat je de huidige autoverzekering hebt beëindigd, worden de schadevrije jaren in Roy-data geüpdatet.

Heb je negatieve schadevrije jaren opgebouwd? Dan kom je niet in aanmerking voor private lease.

Hoe werkt het opbouwen van de schadevrije jaren tijdens het leasen? Als je langer dan 3 jaar leaset, behoud je helaas niet je reeds opgebouwde schadevrije jaren. Tijdens het leasen bouw je wel nieuwe schadevrije jaren op. Deze kun je aan het einde van de leaseperiode opvragen bij de leasemaatschappij.

Bekijk ons private lease-aanbod >

Laatst geüpdatet op 19 november 2021

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team