image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Van hoeveel kilometers moet ik uitgaan?

Van hoeveel kilometers moet ik uitgaan?

Bij private leasen is je maandbedrag afhankelijk van zowel de looptijd van je overeenkomst als het aantal kilometers in je pakket. Geen idee voor hoeveel kilometers je moet kiezen? We helpen je met het maken van een inschatting.

Open Google Maps om de afstanden te berekenen. Dit zijn de ritjes waar je rekening mee moet houden:

  • Ritjes van en naar je werk. Hoeveel kilometer is het heen en terug? Vermenigvuldig met het aantal dagen dat je per week werkt. Vermenigvuldig deze uitkomst met 48: het aantal weken dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks werkt.
  • Zomervakantie. Ga je met de auto op vakantie? Neem je favoriete bestemming; ga ervan uit dat je daar 1 keer per jaar naartoe gaat. Bereken met Google Maps het aantal kilometers heen en terug. Tel er voor de ritjes ter plekke 250 kilometer per week bij op.
  • Wintersport. Het aantal kilometers bereken je net als die van de zomervakantie.
  • Familiebezoekjes. Hoe vaak heb je in de afgelopen 12 maanden familie bezocht? Bereken de kilometers weer met Google Maps.
  • Boodschappen. Hoe vaak per week, en hoever is het naar de supermarkt? Vermenigvuldig het aantal kilometers met het aantal keren per week, en doe dat keer 48, ervan uitgaande dat je 4 weken per jaar met vakantie bent.
  • School. Breng je de kinderen met de auto naar school? Neem het aantal kilometers heen en terug. Vermenigvuldig met 5 voor het aantal dagen per week, en vervolgens met 40: het aantal weken dat kinderen in Nederland per jaar naar school gaan.
  • Sport en verenigingen. Zowel je eigen hobby’s als die van je kinderen. Zijn het wekelijks terugkerende activiteiten, tel ze dan mee in het totale aantal kilometers. Vermenigvuldig het aantal wekelijkse kilometers weer met 48.
  • Incidentele ritjes. Dat verschilt natuurlijk per persoon. Geen idee? Reken 100 kilometer per maand, dus 1200 kilometer per jaar.

Tel nu alle cijfers bij elkaar op. Je hebt dan een aardig nauwkeurige schatting van je totale aantal kilometers per jaar.

Bekijk ons private lease-aanbod >

Laatst geüpdatet op 7 juli 2021

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team