Waar kunnen we je mee helpen?

Hoeveel kilometer rijd ik per jaar?

Ga je private leasen? Dan is je maandbedrag afhankelijk van zowel de looptijd als het aantal kilometers. Het is dus verstandig om goed na te denken over het aantal kilometers dat je gaat rijden.

Geen idee hoeveel kilometers dat gaan zijn? We helpen je graag op weg. Open Google Maps om de afstanden te berekenen. Verder gebruiken we lekker ouderwets een rekenmachine, pen en papier.

Dit zijn de ritjes waar je rekening mee moet houden:

  • Ritjes van en naar je werk. Hoeveel kilometer is het heen en terug? Vermenigvuldig dat getal met het aantal dagen dat je werkt per week. Vervolgens vermenigvuldig je de uitkomst met 48. Dat is namelijk het aantal weken dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks werkt. Noteer de uitkomst op je lijstje.
  • Zomervakantie. Ga je met de auto op vakantie? Neem je favoriete bestemming, en ga er voor het gemak even vanuit dat je daar 1 keer per jaar op vakantie gaat. Bereken met Google Maps het aantal kilometers heen en terug. Tel daar bij op 250 kilometer voor elke week dat je op je bestemming bent, voor de ritjes die je lokaal maakt.
  • Ben jij fan van wintersport? Het aantal kilometers bereken je net als die van de zomervakantie. Ook deze noteer je op je lijstje.
  • Familiebezoekjes. Pak je agenda erbij en tel eens op bij elkaar op hoe vaak je de afgelopen 12 maanden familie hebt bezocht. Met Google Maps reken je de kilometers uit. Vul het totaal aantal kilometers in op je lijstje.
  • Pak jij de auto om boodschappen te doen? Hoe vaak doe je dat per week? En hoeveel kilometers is het naar de supermarkt? Vermenigvuldig het aantal kilometers met het aantal keer per week, en doe dat keer 52.
  • Misschien breng je de kinderen met de auto naar school? Neem dan het totaal aantal kilometers heen en terug. Vermenigvuldig dat met 5 voor het aantal dagen per week. En dat getal vermenigvuldig je met 40. Dat is het aantal weken dat kinderen in Nederland per jaar naar school gaan.
  • Sport en verenigingen. Zowel je eigen hobbies als die van je kinderen. Als het wekelijks terugkerende activiteiten zijn dan tel je ze mee in het totale aantal kilometers. Vermenigvuldig het aantal wekelijkse kilometers met 48, er vanuit gaande dat je 4 weken per jaar op vakantie bent.
  • Last but not least zijn er de incidentele ritjes. Dat verschilt natuurlijk per persoon. Wij zouden hier 100 kilometer per maand voor rekenen. Dat komt dus op 1200 kilometer per jaar. Dat is het laatste cijfer op je lijstje.

Tel nu alle cijfers op je lijstje bij elkaar op. Je hebt nu een nauwkeurige schatting van je totale aantal kilometers.

Heb je nog vragen over je maandbedrag of private lease? Stuur een e-mail naar klantenservice@auto.nl of neem contact op met onze klantenservice via 020 - 280 2800. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.

Bekijk hier ons actuele aanbod >

Laatst geüpdatet op 23 december 2019

Helpdesk medewerker

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 09:00 en 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.

Start een gesprek