Waar kunnen we je mee helpen?

Kan ik mijn private lease contract ontbinden?

Ja, je kan zelf je private lease contract ontbinden. Dit doe je middels een vergoeding van 100% over de resterende maandbedragen van het eerste jaar. En door het vergoeden van 40% (of minder, afhankelijk van de leasemaatschappij) van de overige maandbedragen.

Bijvoorbeeld: Je hebt een contract met een totale looptijd van 24 maanden met een bedrag van €200,- per maand en dat wil je na 10 maanden stopzetten. Dan betaal je voor de resterende 2 maanden van het eerste jaar 2x €200,- en voor de overige 12 maanden 12x €80,- en dat is in totaal een afkoopsom van €400 + €960 = €1.360,-.

In sommige gevallen kun je de overeenkomst kosteloos beëindigen. Bijvoorbeeld omdat je arbeidsongeschikt, of werkloos raakt en in de schuldsanering terechtkomt. Wanneer je dit kunt aantonen dan bekijkt de leasemaatschappij je financiële situatie opnieuw en wanneer blijkt dat je het maandbedrag écht niet kan betalen dan kun je kosteloos ontbinden. Wanneer je komt te overlijden dan zadel je ook niemand op met de resterende kosten.

Laatst geüpdatet op 11 december 2020

Helpdesk medewerker

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur, op zaterdag van 9 tot 17 uur.