image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Kan ik leasen?

Kan ik leasen?

We krijgen vaak de vraag "kan ik eigenlijk private leasen?". Per situatie is dat natuurlijk verschillend, maar in het algemeen kom je in aanmerking voor private lease als:

  • je het maandelijkse bedrag kunt betalen. Het is aan onze lease-experts om te bepalen of je budget toereikend is. We houden rekening met inkomen, woonlasten en eventuele schulden;
  • de BKR-toetsing positief is. Tip: Weet je niet of je bij BKR geregistreerd staat, en of het positief of negatief is? BKR geeft je de mogelijkheid je eigen gegevens op te vragen.;
  • je een rijbewijs en een Nederlands BSN (burgerservicenummer) hebt;
  • je bij aanvang van de looptijd minimaal 18 jaar oud bent, en aan het einde van de looptijd maximaal 80;
  • je geen negatieve schadevrije jaren hebt.

En wil je van te voren een indicatie krijgen voor hoeveel je per maand kunt leasen? Bereken dat snel en makkelijk via onze leasecalculator.

Kan ik een auto leasen zonder vast contract?

In sommige gevallen kun je ook zonder vaste arbeidsovereenkomst private leasen. Ben je freelancer of zzp’er, dan kom je in aanmerking als je inzage kunt geven in 2 volledige boekjaren.

Kom ik in aanmerking voor private lease met een studiefinanciering?

Ontvang je studiefinanciering? Dat wordt bij een aanvraag niet gezien als inkomen. Gekeken wordt naar inkomen uit loondienst, uit een eigen bedrijf of in sommige gevallen van een uitkering. Heb je nog een studieschuld openstaan? Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het wordt wel meegenomen in de berekening.

Auto leasen bij auto.nl

Bereken snel en makkelijk hoeveel je kunt leasen via onze leasecalculator. Of neem contact met ons op voor advies op maat.

Bekijk ons private lease-aanbod >

Laatst geüpdatet op 13 september 2021

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team