CoronavirusOm verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Waar kunnen we je mee helpen?

Wat is BKR?

Het BKR registreert kredieten en leningen. Als jij een wasmachine koopt op afbetaling, of een hypotheek afsluit bij de bank, dan komen die gegevens altijd in de database van het BKR. Dat is in Nederland wettelijk verplicht.

Een private lease overeenkomst valt ook onder deze plicht. Als jij bij ons een private lease aanvraag doet, dan beginnen we altijd met het toetsen van jouw gegevens bij het BKR. Zo kunnen we beter inschatten of de overeenkomst bij je financiële situatie past.

Als we de private lease overeenkomst daadwerkelijk afsluiten dan registreren we die bij het BKR. Het bedrag dat geregistreerd wordt is 65% van het totaal aan maandelijkse bedragen.

Een voorbeeld: Het maandbedrag is € 250,- met een looptijd van 48 maanden. Het bedrag over de gehele periode wordt dan € 250,- x 48 = € 12.000,- in totaal. Het bedrag dat we registreren bij het BKR is € 7.800,-, want dat is 65% van € 12.000,-.

In deze video legt Sander alles nog eens goed uit.


Laatst geüpdatet op 19 maart 2020

Helpdesk medewerker

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 09:00 en 21:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar.