Alles over financieren

Toe aan een nieuwe auto, maar geen zin om je spaarrekening te plunderen? Huurkoop kan je helpen.

Bekijk ons ruime aanbod

Wat is financieren?

Een financiering is een lening. In het geval van een autolening gaat het om een huurkoop, waarmee je een deel of de volledige aankoopsom van je auto betaalt.

De auto staat direct op jouw naam, maar wordt pas na de laatste betaling volledig jouw eigendom. Je bent zelf verantwoordelijk voor wegenbelasting, verzekering, onderhoud en andere kosten. Je kunt bij ons voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s een huurkoop afsluiten.

Hoeveel kan ik financieren?

Wanneer je een auto financiert met huurkoop, kies je zelf de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen. Dit kan het hele aanschafbedrag zijn, of een deel daarvan. Uiteindelijk betaal je een vast bedrag per maand. Dat bedrag bestaat uit aflossing en rente. Het maandbedrag blijft de hele looptijd hetzelfde.

Onze financiële partner Findio beoordeelt of het maandbedrag past binnen jouw mogelijkheden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je inkomen, je vaste lasten en eventuele BKR registraties.

Kan ik tussentijds aflossen?

Ja dat kan. Je mag zelf weten hoeveel en hoe vaak je extra aflost. Je kunt de lening dus boetevrij, versneld afbetalen.

Goed om te weten

Een huurkoop moet altijd worden afgelost. Dus als je auto na een aanrijding bijvoorbeeld total loss is, staat de lening nog open. Wij raden daarom aan om een gefinancierde auto altijd all risk te verzekeren. Als er dan onverhoopt iets gebeurt, krijg je de dagwaarde van je auto vergoed en kan je dat geld gebruiken voor de aflossing van je lening.

Is financieren iets voor mij?

Voordelen

 • Je hebt geen spaargeld nodig om een auto te kopen.
 • Door de vaste rente en looptijd zijn je kosten voorspelbaar.
 • Je kunt tussentijds extra aflossen zonder boetes.

Nadelen

 • Je zit er een tijd aan vast.
 • Een huurkoop wordt als lening bij het BKR geregistreerd, waardoor je je maximale hypotheek beperkt.
  Meer over de registratie bij BKR
 • De lening moet altijd worden afbetaald, ook als de auto bijvoorbeeld wordt gestolen.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk?

 1. Kies een auto

  Bestel een auto in onze webshop en kies onder ‘Financiering’ het gewenste bedrag en de looptijd. Staat de optie ‘Financieren’ er niet bij? Of wil je een andere looptijd? Ook dan is financieren soms mogelijk. Neem in dat geval contact op voor een persoonlijk voorstel.

 2. Financiële beoordeling

  Jij vult je gegevens in en onze financieringspartner Findio beoordeelt of je in aanmerking komt voor deze financiering. Dat neemt nog geen 10 minuten in beslag, je weet dus meteen waar je aan toe bent.

 3. Documenten uploaden

  Staan alle lichten op groen? Dan vraagt Findio je om een bewijs van inkomen, een bewijs van je woonlasten en een kopie van je paspoort of ID-kaart. Je krijgt een mail met instructies om de documenten aan te leveren.

 4. Overeenkomst tekenen

  Zijn je gegevens compleet en is de financiering goedgekeurd, dan ontvang je de overeenkomst. Zodra we je akkoord hebben, plannen we de levering van de auto in. De bezorging is meestal zo’n 2 tot 4 weken na het tekenen van de overeenkomst.

 5. Aflevering

  We komen de auto bij jou thuis afleveren. De bezorger neemt alle opties op je auto even met je door. Ook start nu de bedenktermijn van 14 dagen. Bevalt de auto niet? Dan ontbinden we de overeenkomst en lever je de auto gewoon weer bij ons in.

Onze financieringspartner

Findio

Sluit je een financiering af voor je auto, dan ga je een overeenkomst aan met onze financieringspartner Findio. Voor elke financiering doet Findio een financiële check, om zeker te weten dat de lening bij je huishoudboekje past.

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team