CoronavirusOm verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Financieren

Toe aan een nieuwe auto maar onvoldoende saldo op je spaarrekening? Een financiering helpt je op weg.

Wat is financieren?

Een financiering is een ander woord voor een lening. In het geval van een autolening gaat het om een persoonlijke lening, waarmee je een deel of de gehele aankoopsom van je auto betaald. De auto staat direct op jouw naam, maar wordt pas na de laatste betaling volledig jouw eigendom. Je bent zelf verantwoordelijk voor wegenbelasting, verzekering, onderhoud en andere kosten.

Wat zit er in het maandbedrag?

In het maandbedrag zit aflossing en de rente. Andere kosten voor de auto betaal je apart.

Inclusief

 • Aflossing
 • Rente

Exclusief

 • Wegenbelasting
 • Verzekering
 • Onderhoud
 • Pechhulp
 • Brandstof

Wist je dat je ook gebruikte auto’s kan financieren?

Naast nieuwe kan je bij ons ook gebruikte auto’s financieren. De voorwaarden zijn exact hetzelfde, alleen de aankoopsom is anders.

Bekijk ons aanbod
?

Wat voor soort financiering bieden jullie aan?

Een autolening bij auto.nl is een persoonlijke lening. Het gaat om een vooraf afgesproken bedrag, met een vaste looptijd en een vast rentepercentage. Jij kiest de looptijd. Dat is een periode tussen de één en vijf jaar. De rente is op dit moment 5.9%. Je betaalt een vast bedrag per maand. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde, je weet dus van te voren precies waar je aan toe bent.

?

Kan ik tussentijds aflossen?

Ja, je kunt tussentijds aflossen. Er is geen minimum of maximum bedrag. Je kunt dus éénmalig een beetje extra aflossen, regelmatig een aanvullende storting doen, of de openstaande lening in één keer afbetalen. We rekenen in al deze gevallen 1% extra rente rente over het bedrag dat je extra aflost.

?

Waar moet ik verder op letten?

Het is goed om te beseffen dat het gaat om een persoonlijke lening. Die moet dus altijd afgelost worden, onafhankelijk van wat je met de auto doet. Is je auto bijvoorbeeld total loss na een aanrijding, dan staat nog wel de lening open. Wij raden dan ook aan om een gefinancierde auto altijd all risk te verzekeren. Op die manier krijg je de dagwaarde van de auto vergoed als er onverhoopt iets mocht gebeuren. Je kunt met die vergoeding dan (een groot deel van) de lening afbetalen, zodat je met een schone lei een nieuwe auto kunt bestellen.

Is financieren voor iedereen?

Er zitten voor- en nadelen aan een financiering. Of het de juiste keuze is hangt af van je persoonlijke situatie.

Je zit er natuurlijk een tijdje aan vast. Dat is niet altijd ideaal. Je kunt tussentijds aflossen, maar dan betaal je wel 1% extra rente over dat wat je aflost.

Als je binnenkort een hypotheek wilt afsluiten dan moet je rekening houden met een lager maximaal bedrag. Net zoals elke andere lening wordt ook deze bij het BKR geregistreerd. Het wordt daarom meegenomen in de berekening voor je hypotheek.

Voordelen

 • Geen spaargeld nodig
 • Geld beschikbaar houden voor andere aankopen
 • Voorspelbare kosten door vaste rente en looptijd

Nadelen

 • Je zit er een tijd aan vast
 • Versneld aflossen kost 1% extra
 • Het beperkt je maximale hypotheek
 • De lening moet ook afbetaald worden als er iets met je auto gebeurt
?

Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

Het BKR registreert kredieten en leningen. Alle financieringen en private lease overeenkomsten registreren we die bij het BKR. Bij een lening registreren we het gehele geleende bedrag.

Een voorbeeld: je koopt een auto voor €28.000,- en je besluit €10.000,- uit je eigen spaarpot te betalen. Voor de overige €18.000,- sluit je bij ons een financiering af. Het bedrag dat we registeren bij de BKR is dan €18.000,-.

Meer over BKR
?

Kom ik als oproepkracht of ZZP’er in aanmerking?

Als freelancer of ZZP'er kom je in aanmerking als je inzage kunt geven in 2 volledige boekjaren. Ook zonder vaste arbeidsovereenkomst is het soms mogelijk om een financiering af te sluiten.

We geven graag persoonlijk advies. Stel je vraag via chat of bel ons op telefoonnummer 020 - 280 2800. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.

Financieren of in één keer betalen?

In beide gevallen hebben we een uitgebreid aanbod van nieuwe en gebruikte auto’s. We brengen de auto bij je thuis en je hebt altijd 14 dagen bedenktermijn. Niet goed, geld terug.

Bekijk ons aanbod

Financieren bij auto.nl

Wij verkopen auto’s en daar zijn we trots op. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het kopen van de juiste auto was altijd best wel lastig. Je kent het wel, de zenuwen die je voelt als je bij de dealer binnen stapt. Want hoe maak je nou een goede deal?

Wij vinden dat zonde, want het kopen van een auto zou gewoon een feestje moeten zijn. En daarom doen wij het anders. We hebben de showroom ingeruild voor een deze glimmende webshop. Hier kan je rustig de tijd nemen om je nieuwe auto uit te zoeken, vanuit je eigen huis.

Ben je niet blij met je aankoop? Dan halen we hem gewoon weer op. Het maakt ons niet uit waarom. Wij stellen geen lastige vragen, en je krijgt het volledige aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontbinding van ons teruggestort. Wanneer je de auto gefinancierd hebt, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden en krijg je het betaalde maandbedrag teruggestort.

Onze partner

Als je een auto financiert via auto.nl dan ga je een overeenkomst aan met onze financieringspartner Averus.

Net als auto.nl is Averus onderdeel van de Louwman Group. Bij Averus is alle kennis en expertise in huis om voor jou een passende financieringsoplossing te vinden. Averus doet altijd een financiële check, om zeker te weten dat de lening bij jouw huishoudboekje past.

Algemene voorwaarden Averus

Hoe gaat financieren in zijn werk?

1

Kies een auto

Zoek een auto uit in onze webshop en plaats een bestelling. Staat er geen financieringsoptie bij de auto vermeld? Of is de door jou gewenste leenbedrag of looptijd niet beschikbaar? Ook dan is financieren soms mogelijk. Neem gerust contact op voor een persoonlijk voorstel.

2

BKR check

Binnen 1 werkdag na je bestelling nemen we contact op om je bestelling door te nemen. We doen dan gelijk een BKR check om te kijken of je in aanmerking komt voor financiering.

Binnen 1 werkdag na bestelling

3

Stuur je documentatie op

Om je overeenkomst op te stellen hebben we een bewijs van inkomen, een bewijs van je woonlasten en een kopie van je rijbewijs nodig. We sturen je een email met instructies om deze documenten aan te leveren.

Zo snel mogelijk

4

Geef akkoord

Als je gegevens compleet zijn krijg je van ons de overeenkomst. Zodra jij akkoord geeft kunnen we de levering van de auto in orde maken.

Binnen 2 weken na ontvangst van de documentatie

Voorbeeld leaseovereenkomst

5

Aflevering

We maken een afspraak om de auto bij jou thuis af te leveren. Je kunt hem ook ophalen bij één van onze servicecentra, als jou dat beter uitkomt. Bij aflevering nemen we de auto met je door en is er tijd voor een proefrit. Ook start nu de bedenktermijn van 14 dagen.

Binnen 2 weken na het tekenen van de overeenkomst

6

Garantie

Met een nieuwe auto kun je voor garantie terecht bij alle Nederlandse dealers van het betreffende merk. De garantietermijn voor nieuwe auto’s is minimaal 2 jaar. Met een gebruikte auto kun je terecht bij al onze 138 servicecentra. Er is er dus altijd wel eentje in de buurt. Alle gebruikte auto worden standaard geleverd met 1 jaar BOVAG garantie.