Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon Louwman Created with Sketch. icon-filter icon-readmore Shape icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55

Alles over financieren

Toe aan een nieuwe auto, maar niet genoeg gespaard? Een huurkoop kan je helpen.

Bekijk ons ruime aanbod

Wat is financieren?

Een financiering is een lening. In het geval van een autolening gaat het om een huurkoop, waarmee je een deel of de volledige aankoopsom van je auto betaalt.

De auto staat direct op jouw naam, maar wordt pas na de laatste betaling volledig jouw eigendom. Je bent zelf verantwoordelijk voor wegenbelasting, verzekering, onderhoud en andere kosten. Je kunt bij ons voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s een huurkoop afsluiten.

Hoeveel kan ik financieren?

Wanneer je een auto financiert met huurkoop, kies je zelf de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen. Dit kan het hele aanschafbedrag zijn, of een deel daarvan. Uiteindelijk betaal je een vast bedrag per maand. Dat bedrag bestaat uit aflossing en rente. De rente is momenteel 5,9%. Het maandbedrag blijft de hele looptijd hetzelfde.

Onze financiële partner onderzoekt voordat je een contract afsluit of het maandbedrag past binnen jouw mogelijkheden. Er wordt dan gekeken naar je inkomen, je vaste lasten en of je een negatieve BKR registratie hebt.

Kan ik tussentijds aflossen?

Ja. Je mag zelf weten hoeveel en hoe vaak je extra aflost. In alle gevallen rekenen we 1% extra rente over het bedrag dat je extra aflost.

Goed om te weten

Een huurkoop moet altijd afgelost worden. Dus ook als je auto na een aanrijding total loss is, staat de lening nog open. Wij raden daarom aan om een gefinancierde auto all risk te verzekeren. Als er dan onverhoopt iets gebeurt, krijg je de dagwaarde van je auto vergoed.

Is financieren iets voor mij?

Voordelen

 • Je hebt geen spaargeld nodig om een auto te kunnen kopen.
 • Door de vaste rente en looptijd zijn je kosten voorspelbaar.

Nadelen

 • Je zit er een tijd aan vast; versneld aflossen kost 1% extra.
 • Een huurkoop wordt als lening bij het BKR geregistreerd, waardoor je je maximale hypotheek beperkt.
  Meer over de registratie bij BKR
 • Ook als er iets met je auto gebeurt, moet de lening afbetaald worden.`

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk?

 1. Kies een auto

  Bestel een auto in onze webshop en kies onder ‘Financiering samenstellen’ het gewenste bedrag en de looptijd. Staat de optie ‘Financieren’ er niet bij? Of wil je een andere looptijd? Ook dan is financieren soms mogelijk. Neem in dat geval contact op voor een persoonlijk voorstel.

 2. BKR-check

  Binnen 1 werkdag nemen we contact op om je bestelling door te nemen. Daarna neemt onze financieringspartner Averus het van ons over. Zij doen een BKR-check om te kijken of je in aanmerking komt voor financiering.

 3. Gegevens opsturen

  Staan alle lichten op groen? Dan vraagt de financieringsmaatschappij je om een bewijs van inkomen, een bewijs van je woonlasten en een kopie van je rijbewijs. Je krijgt een mail met instructies om de documenten aan te leveren.

 4. Overeenkomst tekenen

  Zijn je gegevens compleet en is de financiering goedgekeurd, dan ontvang je de overeenkomst. Zodra we je akkoord hebben, maken we de levering van de auto in orde.

 5. Aflevering

  We maken een afspraak om de auto zo snel mogelijk bij je thuis af te leveren, meestal binnen 1 à 2 weken. Zelf ophalen mag natuurlijk ook. Bij aflevering nemen we de auto met je door en is er tijd voor een proefrit. Ook start nu de bedenktermijn van 14 dagen.

Onze financieringspartner

Averus

Sluit je een financiering af voor je auto, dan ga je een overeenkomst aan met onze financieringspartner Averus. Net als auto.nl is Averus onderdeel van de Louwman Group. Averus doet altijd een financiële check, om zeker te weten dat de lening bij je huishoudboekje past. Het AFM nummer van Averus is 12011089.

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team