Private lease

Toe aan wat meer zekerheid? Met private lease rij je voor een vast bedrag per maand, zonder grote investering vooraf.

Wat is private lease?

Private lease is te vergelijken met een abonnement. Je betaalt per maand en hoeft je spaarrekening niet te plunderen voor de aanschaf. De auto staat op jouw naam, maar is eigendom van de leasemaatschappij. Op basis van de looptijd en het aantal kilometers betaal je een vast bedrag per maand.

Wat zit er in het maandbedrag?

Het maandbedrag is all-inclusive. Je betaalt alleen de brandstof en eventuele boetes nog apart.

Inclusief

 • Wegenbelasting
 • Inzittendenverzekering
 • Onderhoud en reparaties bij merkdealers
 • Tussentijdse opzegging bij gedwongen ontslag of arbeidsongeschiktheid
 • Vervangend vervoer na 24 uur
 • Eigen risico van 300 euro bij schade
 • Behoud van schadevrije jaren
 • Pechhulp

Exclusief

 • Brandstof
 • Boetes

Wist je dat je ook gebruikte auto’s kan leasen?

Naast nieuwe kan je bij ons ook gebruikte auto’s leasen. De voorwaarden zijn exact hetzelfde, alleen de prijs is anders.

Het onderhoud zit standaard bij de prijs in, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken.

Bekijk ons aanbod
?

Welke lease pakketten bieden jullie aan?

De standaardtermijn voor een leaseovereenkomst is 24, 36 of 48 maanden. Het aantal kilometers varieert van 5.000 tot 30.000 per jaar. Heb jij liever een andere looptijd of verwacht je meer kilometers te maken? Dat is mogelijk, dus neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via chat of telefoonnummer 020 - 280 2800. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.

?

Wat als ik meer kilometers maak?

Het is niet altijd even makkelijk om van te voren in te schatten hoeveel je gaat rijden. Het kan dus voorkomen dat je meer of minder kilometers maakt dan je van te voren hebt afgesproken.

Dat is geen probleem, want je kunt je pakket tussentijds aanpassen. Als je meer kilometers maakt gaat het maandbedrag omhoog, bij minder passen we het bedrag aan naar beneden. De aanpassing kan zelfs met terugwerkende kracht. Je hebt dus maximale flexibiliteit.

?

Wat gebeurt er als mijn contract afgelopen is?

Aan het einde van de looptijd zijn er drie verschillende opties. Je kunt een nieuwe auto uitzoeken en verder gaan met private lease. Dan komen we bij je thuis om de oude auto op te halen en de nieuwe af te leveren. Het is ook mogelijk om de auto van ons over te nemen. Je betaalt dan de actuele marktwaarde. Je kunt de auto natuurlijk ook gewoon inleveren aan het einde van de overeenkomst. Dan halen we hem bij je thuis op, wel zo makkelijk. Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Is private lease voor iedereen?

Er zitten voor- en nadelen aan private lease. Of het de juiste keuze is hangt af van je persoonlijke situatie. Net als bij elke abonnementsvorm zit er je een tijdje aan vast. Dat is niet altijd ideaal.

Onder bepaalde omstandigheden kan je je private lease overeenkomst bij auto.nl ontbinden. Raak je arbeidsongeschikt, werkloos of ga je scheiden en kan je het maandbedrag niet langer betalen? Dan kan je de overeenkomst kosteloos beëindigen.

Als je binnenkort een hypotheek wilt afsluiten dan moet je rekening houden met een lager maximaal bedrag. Private lease wordt als lening bij het BKR geregistreerd. Het wordt daarom meegenomen in de berekening voor je hypotheek.

Voordelen

 • Geen spaargeld nodig
 • Voorspelbare kosten
 • Vaak goedkoper dan kopen
 • Inclusief onderhoud, reparaties en pechhulp

Nadelen

 • Contractbreuk is in sommige gevallen kostbaar
 • Het beperkt je maximale hypotheek
 • Duur als je de auto weinig gebruikt
?

Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

Het BKR registreert kredieten en leningen. Als we de private lease overeenkomst afsluiten dan registreren we die bij het BKR. Het geregistreerde bedrag is 65% van het totaal aan maandelijkse bedragen.

Een voorbeeld: Het maandbedrag is € 250,- met een looptijd van 48 maanden. Het bedrag over de gehele periode wordt dan € 250,- x 48 = € 12.000,- in totaal. Het bedrag dat we registreren bij het BKR is € 7.800,-, want dat is 65% van € 12.000,-.

Meer over BKR
?

Kom ik als oproepkracht of ZZP’er in aanmerking?

De voorwaarden van de private lease overeenkomst zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Als freelancer of ZZP'er kom je in aanmerking als je inzage kunt geven in 2 volledige boekjaren. Ook zonder vaste arbeidsovereenkomst is het soms mogelijk om te leasen.

We geven graag advies op maat. Stel je vraag via chat of bel ons op telefoonnummer 020 - 280 2800. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.

Private leasen of toch kopen?

In beide gevallen hebben we een uitgebreid aanbod van nieuwe en gebruikte auto’s. We brengen de auto bij je thuis en je hebt altijd 14 dagen bedenktermijn. Niet goed, geld terug.

Bekijk ons aanbod

Rekenvoorbeelden

Toyota Aygo

Private Lease

Aanschafprijs n.v.t
Restwaarde (schatting) n.v.t

Kosten per maand

Waardevermindering n.v.t
Rente (financiering) n.v.t
Verzekering (WA-casco) n.v.t
Motorrijtuigenbelasting n.v.t
Reparatie, onderhoud, banden n.v.t
Overige n.v.t

Totaal per maand € 199

Toyota Aygo

Kopen nieuwe Aygo

Aanschafprijs € 12.755
Restwaarde (schatting) € 6.500

Kosten per maand

Waardevermindering € 106
Rente (financiering) € 8
Verzekering (WA-casco) € 41
Motorrijtuigenbelasting € 22
Reparatie, onderhoud, banden € 29
Overige € 90

Totaal per maand € 296

Toyota Aygo

Kopen gebruikte Aygo

Aanschafprijs € 8.500
Restwaarde (schatting) € 3.500

Kosten per maand

Waardevermindering € 78
Rente (financiering) € 7
Verzekering (WA-casco) € 42
Motorrijtuigenbelasting € 22
Reparatie, onderhoud, banden € 60
Overige € 89

Totaal per maand € 298

Bron: ANWB

Private lease bij auto.nl

Bij auto.nl maken we het kopen of leasen van een auto super duidelijk en hartstikke makkelijk. Dat is in de autowereld helaas niet altijd gebruikelijk. En dat is zonde, want het uitzoeken van een nieuwe auto zou gewoon een feestje moeten zijn.

Bij auto.nl lease je je auto met het gemak waarmee je een nieuw paar schoenen bestelt. De bestelling doe je online en de auto wordt gewoon bij jou voor de deur afgeleverd.

Keurmerk Private Lease

Met het Keurmerk Private Lease weet je dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Als een leasemaatschappij het keurmerk heeft kan je er op vertrouwen dat je veilig, verantwoord en vertrouwd een auto least. De voorwaarden zijn ontwikkeld in samenwerking met de consumentenbond.

Onze partners

Als je een auto least via auto.nl dan ga je een overeenkomst aan met één van onze partners. Al onze partners hebben het Keurmerk Private Lease. Voor vragen tijdens de leaseperiode kan je ook direct bij auto.nl terecht.

Alcredis Finance B.V. is onze partner voor auto’s van de merken Toyota, Lexus, Suzuki, Peugeot, Mercedes-Benz, Mazda, Mitsubishi en Smart en maakt gebruik van de naam GO Private Lease voor onze lease contracten.

Algemene voorwaarden Go Private Lease

Broekhuis is onze partner voor auto’s van de merken Opel, Ford, Fiat, Skoda, Seat, Volkswagen en Audi.

Algemene voorwaarden Broekhuis

Hoe gaat private lease in zijn werk?

1

Kies een auto

Zoek een auto uit in onze webshop en plaats een bestelling. Bieden we geen private lease aan op de auto van je keuze? Of is de door jou gewenste looptijd of aantal kilometers niet beschikbaar? Ook dan is private lease soms mogelijk. Neem dan gerust contact op voor een persoonlijk voorstel.

2

BKR check

Binnen 1 werkdag na je bestelling nemen we contact op om je bestelling door te nemen. We doen dan gelijk een BKR check om te kijken of je in aanmerking komt voor private lease.

Binnen 1 werkdag na bestelling

3

Stuur je documentatie op

Om je overeenkomst op te stellen hebben we een bewijs van inkomen, een bewijs van je woonlasten en een kopie van je rijbewijs nodig. We sturen je een email met instructies om deze documenten aan te leveren.

Zo snel mogelijk

4

Geef akkoord

Als je gegevens compleet zijn krijg je van ons de overeenkomst. Zodra jij akkoord geeft kunnen we de levering van de auto in orde maken.

Binnen 2 weken na ontvangst van de documentatie

Voorbeeld leaseovereenkomst

5

Aflevering

We maken een afspraak om de auto bij jou thuis af te leveren. Je kunt hem ook ophalen bij één van onze servicecentra, als jou dat beter uitkomt. Bij aflevering nemen we de auto met je door en is er tijd voor een proefrit. Ook start nu de bedenktermijn van 14 dagen.

Binnen 2 weken na het tekenen van de overeenkomst

6

Service en onderhoud

Voor onderhoud en reparatie kan je terecht bij elke officiële Nederlandse merkdealer van het door jou gekozen merk. De kosten zitten uiteraard bij je vaste maandbedrag inbegrepen, dus je komt nooit voor een verassingen te staan. Bij vragen of problemen kan je altijd contact opnemen met auto.nl.

Loopt je private lease contract af?

Komt het einde van je private leasecontract in zicht? Dan zijn er verschillende opties.

A

Zoek een nieuwe auto uit

De makkelijkste optie is natuurlijk om een nieuwe auto uit te zoeken. Dit kan soms zelfs al voor de einddatum van je contract. We komen komen de auto’s bij jou thuis omwisselen, je hoeft er de deur niet eens voor uit.

Bekijk ons aanbod
B

Neem de auto over

Wil je de auto nog een tijdje blijven rijden? Dan kan je hem van ons kopen. Drie maanden voor het einde van je contract kun je bij ons de overnameprijs opvragen. Als je akkoord gaat teken je een koopcontract en is de auto helemaal van jou.

C

Stop met private lease

Ook dat is natuurlijk mogelijk. We bellen je voor het einde van de looptijd om de opties door te nemen. Wil je de auto inleveren dan halen we hem gewoon weer bij je op.

Informatie over het inleveren van je auto