Je auto inruilen via auto.nl

Een advertentie schrijven en online zetten, telefoontjes beantwoorden, mensen over de vloer: een auto verkopen is een flinke klus. Daarom kun je je huidige auto ook inruilen bij auto.nl. Wel zo makkelijk.

Hoe het werkt

 1. 1

  Gebruik onze inruiltool

  Gebruik bij bestelling van je nieuwe auto de inruiltool op diezelfde pagina. Daarmee stuur je gegevens en foto’s van je huidige auto naar ons. Hoe duidelijker de informatie en foto’s, hoe groter de kans op een goede verkoop.

 2. 2

  Wij vragen biedingen op

  Wij sturen deze informatie door naar tientallen autobedrijven in Nederland, zoals handelaren en exporteurs. We bemiddelen dus niet tussen particulieren. Van de biedingen die op je auto gedaan worden, krijg je het hoogste bod van ons als inruilvoorstel. Dit bod is gegarandeerd.

 3. 3

  Gemak bij afleveren

  Ben je akkoord met het inruilvoorstel? Dan nemen we na aflevering van je nieuwe auto meteen de oude mee. We bewaren hem dan nog 14 dagen voor je, voor het geval je nieuwe auto niet bevalt en je je oude terug wilt. Daarna is de inruil definitief. Heb je je nieuwe auto gekocht, dan wordt de inruilprijs verrekend met de aankoopprijs. In geval van private lease wordt het bedrag op je rekening gestort.
  Ben je niet akkoord met het inruilvoorstel? Geen probleem; er zijn geen kosten verbonden aan het opvragen van biedingen en je kunt je auto alsnog zelf proberen te verkopen.

Goed om te weten: het inruilen van je auto is een extra service waar auto.nl zelf niets aan verdient. Wanneer je zelf je auto verkoopt, levert dit je waarschijnlijk meer op. Het bedrijf dat je auto koopt wil er tenslotte ook nog wat aan verdienen en maakt kosten om je auto weer helemaal netjes en in orde te maken. Maar heb je geen zin in gedoe, veel telefoontjes of mensen over de vloer, dan is dit natuurlijk de makkelijkste oplossing.

Vragen?

We helpen je graag op weg. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9 tot 21 uur, op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Het Team