Mazda CX-3

De stille genieter

Mazda is één van de grote Japanse autofabrikanten. Ze verkochten van 1 april ‘18 tot dezelfde dag een jaar later maar liefst 1,6 miljoen auto’s. Voorheen werkte Mazda nauw samen met Ford, maar sinds 2015 hebben ze een betere band met Toyota. De auto’s zijn momenteel populairder dan ooit, zowel nieuw als occasions. Vooral de CX-3 en de CX-5 doen het goed, omdat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is. Het merk weet wat comfortabel autorijden is — het is dan ook niet voor niets dat experts Mazda allerlei prijzen toekenden. Het bedrijf begon ooit met het maken van vrachtwagens, maar na tien jaar — in de jaren ‘60 — zag hun eerste personenauto het levenslicht: de R-360 Coupé. In ‘67 kwamen de eerste Mazda’s naar Nederland en werd de vierdeurs middenklasser Mazda 1500 geïntroduceerd. Voor 9.995 gulden reed je er al eentje. Leuk om te weten: de naam komt van de oppergod Ahura Mazda, met de hoop het beeld van de auto’s te verlichten.

Over de stille genieter gesproken

Bij auto.nl bestel je je Mazda in een paar klikken. Of ‘ie nu nieuw is of dat je voor een Mazda occasion gaat. Net zo makkelijk als het bestellen van een pizza. En we brengen je nieuwe bolide netjes bij je thuis, zonder bezorgkosten. Ook ergens anders dan thuis, als dat makkelijker (en in Nederland) is.

Een auto kopen is best een beetje spannend. Snappen we. Daarom geven we je een vertrouwd gevoel. Door vaste prijzen te hanteren, bijvoorbeeld. Geen gedoe achteraf met bijkomende kosten of addertjes onder het gras. Goed om te weten: een Mazda occasion is bij auto.nl gemiddeld 3% goedkoper dan bij de ‘gewone dealer’. En voor gloednieuwe Mazda’s betaal je tot wel 9% minder. auto.nl heeft namelijk geen dure showrooms, verkopers of grote voorraden en van dat voordeel profiteer jij.

Wil je meer weten over de Mazda die je op het oog hebt? We zijn telefonisch en via chat bereikbaar en je mag de auto altijd live bekijken. Op de pagina van de specifieke auto die je wel ziet zitten, lees je waar de auto op dit moment staat. Voor de proefrit hoef je het niet te doen, want die maak je sowieso als je je Mazda besteld hebt. Binnen 5 werkdagen staan we met de bolide op je stoep en is het aan jou een testrit te maken. Zeg je ‘ja’ tegen je Mazda? Dan zetten we hem gelijk op jouw naam. Wel zo makkelijk. Oh, en daarna heb je nog 14 dagen bedenktijd. Bevalt je Mazda toch niet? Halen we hem gewoon weer bij je op en storten we je volledige aankoopbedrag terug.

CX-3 is scheepsrecht

Als je een Mazda koopt, online of in levende lijve, dan wil je zeker weten dat het een goede en betrouwbare auto is. Daarom zijn álle gebruikte Mazda’s bij ons uitvoerig gecontroleerd door Johan. Durft hij de Mazda niet aan zijn moeder te verkopen? Dan ook niet aan jou. Johan controleert de auto’s op maar liefst 31 punten. Van de geur tot de gordels en van de ruitenwissers tot de remmen. Op alle occasions geven wij een vol jaar garantie, een onderhoudsbeurt na 5.000 kilometer en 5 APK-keuringen. Kan jij met een goed gevoel op pad. Is er toch iets aan de hand met je Mazda? De deuren van meer dan honderd servicepunten verspreid over heel Nederland staan wagenwijd voor je open.