Mazda MX-5

De bestverkochte open tweezitter ter wereld

We stellen je graag voor aan de bestverkochte open tweezitter ter wereld: de Mazda MX-5. De modellenserie MX-5 zorgde voor een nieuwe populariteit van de tweezitter cabrio’s. De oliecrisis in 1973 bracht de auto van zijn stuk, want men reed liever in praktische auto’s dan in bolides die je puur voor het plezier had. In 2011 rolde de 900.000e Mazda MX-5 van de band en vijf jaar later de 1.000.000ste. Het bleek een schot in de roos. Inmiddels heeft de auto wat upgrades gekregen — de MX-5 is nog luxer en geeft je nog meer rijplezier. Technisch gezien heeft de MX-5 voor het eerst een tweelingbroer: de 124 Spider van Fiat. Leuk om te weten: bij de introductie van de MX-5 was alleen de Alfa Romeo Spider een concurrent. Liever wel een dak boven je hoofd? Sinds 2016 is de MX-5 ook leverbaar met stalen klapdak. Wil je de bolide importeren vanuit de VS of Japan. Daar heet ‘ie de Miata en Roadster.

Ook plezierig: je auto online bestellen

Heb je de Mazda MX-5 gespot waar je wel in wil rijden? Of ‘ie nou gloednieuw of gebruikt is, je weet zeker dat je een betrouwbare auto koopt. Hoe we dat zo zeker weten? Doordat Johan al 20 jaar auto’s nakijkt. En na al die tijd is hij er nog steeds niet op uitgekeken. Elke auto controleert hij op 31 punten. Van de versnellingsbak tot de velgen en van de airco tot de airbags. Komt hij iets tegen wat niet in orde is? Dan vervangt hij het meteen. Zodat wij je kunnen garanderen dat je minimaal 15.000 kilometer rijdt zonder onderhoud. Over onderhoud gesproken: wil je de onderhoudshistorie zien? Laat het ons weten, dan regelen we dat. Wil je de auto in zijn geheel zien? Bij de specifieke MX-5 die jij op het oog hebt, staat waar de auto fysiek staat. Je bent hartstikke welkom om ‘m in het echt te bekijken.

Je nieuwe auto bestellen vanuit je luie stoel — met een goed gevoel

Lekker vanuit je luie stoel je nieuwe auto bestellen. We vertelden al dat Johan je auto al uitvoerig getest heeft, maar dat mag jij natuurlijk ook doen. Binnen 5 werkdagen na het bestellen al, want zo snel staan we — met je MX-5 — op je stoep. Bevalt ‘ie helemaal bij je proefrit? Dan zetten we je bolide meteen op jouw naam. Is dat ook weer geregeld. Goed om te weten: zelfs dan zit je nog nergens aan vast. Je hebt dan nog 14 dagen om zeker te weten dat je auto en jij bij elkaar passen. Is dat toch niet helemaal zo? Laat het ons weten, dan halen we je MX-5 gewoon weer op. Zonder lastige vragen. En je aankoopbedrag krijg je volledig terug. Oh, en over krijgen gesproken: bij je tweedehands MX-5 krijg je 1 jaar gratis BOVAG-garantie, 5 APK’s, 1 jaar gratis pechhulp en een gratis onderhoudsbeurt.

Onze andere modellen