image/svg+xml Louwman Created with Sketch. icon-checked icon-document 5B3F2C90-278E-45DB-8AA9-3BD22C3DA5BC phone-icon icon-filter Louwman Created with Sketch. icon-readmore icon-dilevery 602D7FAA-55E3-474B-949F-2F504E2A2A55 Shape

Toyota Prius

Toyota Prius: nieuwe modellen en occasions

Wil jij met jouw auto bijdragen aan het milieu, dan is de Toyota Prius dé auto die je zoekt. De Toyota Prius is één van de bekendere auto’s als het aankomt op hybride auto’s. Bij auto.nl kun je kiezen uit ons grote aanbod auto’s dat voldoet aan jouw wensen. En dat voor een vooraf bekende vaste prijs, zonder de tussenkomt van een dealer. Zo zorgen we ervoor dat jij jouw nieuwe auto met het grootste gemak, binnen no-time voor de deur hebt staan.

Over de Toyota Prius

Auto’s met de traditionele verbrandingsmotor hebben ons al ver gebracht. Maar het gebruik van fossiele brandstoffen heeft ok zijn invloed gehad op het milieu. Daarom begon Toyota in 1993 met de ontwikkeling van een hybride model voor een duurzame toekomst. En dat lukte, want in 1997 kwam er in Japan met de Toyota Prius een pionier op de markt. Dit model beschikte over tal van handige brandstof besparende zaken. Zo schakelde de motor zichzelf uit wanneer de auto stilstond en beschikte de Prius ook over een “regeneratief remsysteem”. Hierbij wordt kinetische energie opgevangen en in elektriciteit omgezet om de accu bij te laden. Uiteindelijk begon de export van de Prius pas in 2000, waarna de rest van de wereld ook kennis kon maken met de innovatieve technieken die de Prius bood.

Ook op het gebied van interieur toonde de Prius nieuwe staaltjes techniek. Zo is er een handig display ingebouwd waarop de snelheid en waarschuwingen worden getoond. Daarnaast beschikte de Prius over een tweede display waarop de werking van het hybridesysteem getoond werd.

Latere generaties

In 2003 kwam de tweede generatie van de Prius op de markt. Deze beschikte niet alleen over een nog geavanceerder hybridesysteem, maar ook over andere moderne zaken als een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, een hoogwaardig audiosysteem en kon je handsfree bellen. Na het succes van de tweede generatie bracht Toyota in 2009 de derde generatie Prius op de markt. Deze bleek direct een doorslaand succes te zijn. In de eerste maand werden er 180.000 auto’s verkocht. Tevens zorgden de fiscale stimuleringsmaatregelen ervoor dat de Prius nog aantrekkelijker werd, zowel voor de zakelijke- als de privérijders. In 2012 groeide de Toyota Prius uit tot een modelreeks met de komst van de Prius+ (geschikt voor 7 personen) en de Prius Plug-in Hybrid (groter accupakket met grotere actieradius).

De jongste Prius werd in 2016 geïntroduceerd en is naar zeggen een technisch hoogstandje. Met een futuristisch uiterlijk en de meest innovatieve hybridetechnologie is ook de laatste generatie van de Toyota Prius een doorslaand succes. De nieuwste Prius is zuiniger, krachtiger en heeft een nog grotere actieradius. Opladen doet de Prius tijdens het rijden en remmen. Op deze manier gaat er geen energie verloren en weet je zeker dat je altijd over voldoende stroom in het accupakket beschikt.

Online een auto bestellen, hoe werkt dat? Stel, je zoekt een auto en hebt al vele showrooms bezocht, maar je vindt maar niet die ene auto die aan jouw wensen voldoet. Bij auto.nl kan je direct jouw nieuwe auto online bestellen waarna we deze binnen 5 dagen persoonlijk bij je thuis komen brengen. Je kunt dan direct een testrit maken om te kijken of de auto bevalt. Ben je overtuigd van je keuze, dan schrijven wij de auto ter plekke over op jouw naam. Vervolgens krijg je nog 14 dagen bedenktijd waarin je de auto kosteloos kunt laten ophalen. Wij storten dan het volledige bedrag terug op jouw rekening.