CoronavirusOm verspreiding van het coronavirus te voorkomen, nemen wij maatregelen rond de bezorging van auto’s.Meer informatie

Vacature: Online marketeer

Vast dienstverband, fulltime, in Amsterdam

90% van de zoektochten naar een andere auto begint online. In die zoektocht worden veel websites bekeken en vaak al de beslissing gemaakt welke auto het wordt. De éen bestelt de auto het liefst direct online op auto.nl, de ander wil de auto nog zien, rijden of ruiken en dan is er nog maar 1 bezoek aan een offline showroom nodig om de auto te bekijken en vervolgens te kopen. Kortom, online is gegroeid naar hét belangrijkste kanaal voor mensen om zich te oriënteren op een nieuwe auto.

In deze functie ga je werken voor zowel auto.nl als voor de Louwman dealerbedrijven. Beide bedrijven zijn A-merken en waar Louwman dealerbedrijven al jaren één van de grootste automotive bedrijven in Nederland is, sprint auto.nl daar hard naar toe. Voor beide bedrijven liggen er dus net iets andere uitdagingen. Voor Louwman is online al jaren een belangrijk aandachtspunt in de organisatie en we doen veel dingen al best goed. Maar dat willen we aan nog meer mensen laten zien en daarom hebben we meer traffic nodig op onze websites.

Wat ga je doen?

Samen met je collega online marketeers en de Product Owners voel je je verantwoordelijk om zoveel mogelijk kwalitatief verkeer naar onze verschillende domeinen te brengen: Louwman.nl, Ruttchen.nl, Blauwendaal.nl én auto.nl.

Je zet emailmarketing in, je gebruikt display, SEA, SEO en alle andere woorden die je nu in een vacature tekst verwacht voor een online marketeer. Maar wij geloven niet zo in het schaap met de 5 poten en bovendien heb jij vast ideeën waarvan wij nog helemaal niet op de hoogte zijn. Bij ons gaat het om het team, daarom ben je bij ons niet verantwoordelijk voor 1 domein, maar zet jij jouw expertise zo in dat alle domeinen daarvan profiteren.

Je hebt voldoende ervaring om te weten dat je niet alles terug kunt rekenen naar CPA of CPC en dat ook het verhaal dat vertelt wordt essentieel is. Je wordt niet alleen blij van een keiharde ROI maar ook van pure marketing en optimale klantbeleving. Je bent onderscheidend in je kanaalkeuzes én uitingen, je hebt een helicopterview, je durft te falen maar je durft ook je successen te vieren.

Wie ben jij?

Als wij mogen dromen over een ideale kandidaat, zou zij of hij er als volgt uitzien.

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als online marketeer
  • Je bent breed inzetbaar maar jij hebt minimaal 1 specialisatie die je ons echt moet vertellen
  • Je bent extreem nieuwsgierig én ambitieus. Je wilt gewoon de allerbeste worden
  • Wanneer je ervaring hebt in een e-commerce omgeving, heb je een streepje voor op de rest
  • Je bent pragmatisch, stelt kritische vragen en neemt beslissingen het liefste op basis van data
  • Je onderscheidt hoofdzaken van bijzaken en weet intuïtief welke zaken prioriteit hebben en welke niet

Wie zijn wij?

De Louwman Dealer Group is één van de grootste spelers in de autobranche. De Louwman Dealer Group is een stabiele organisatie en heeft dealervestigingen door heel Nederland met merken als Toyota, Lexus, Peugeot, Mercedes, Suzuki, Mazda, Smart en Mitsubishi. Louwman Dealer Group en auto.nl zijn onderdeel van de Louwman Group, een prachtig familiebedrijf waarin de familie ook daadwerkelijk een grote rol speelt. Met vele takken van sport en locaties door heel Nederland kies je met een carrière binnen de Louwman Group voor een toekomst vol ontwikkelkansen.

Je komt te werken bij onze nieuwe afdeling Innovation, Digital & Data (ID&D). Onder deze afdeling valt ook auto.nl. Je werkt bij en nauw samen met het team van auto.nl in Amsterdam. Denk dus niet dat je bij een traditionele autodealer komt te werken. Zeker niet. Je gaat werken in een informeel team dat bulkt van digitale competenties en waar ruimte is om te leren en te falen. Niet alleen bij het tafeltennissen, maar ook in je werk.

Het betreft een fulltime vacature voor vast dienst verband. Interesse of meer weten? Stuur even een mailtje naar m.bovee@louwmangroup.nl

Solliciteer direct

Aan aandacht van werving- en selectiebureaus hebben we nu al geen gebrek. Graag dus geen acquisitie n.a.v. deze vacature.