Vacature: Social Media Manager

Géén autoliefhebber!

Wat doet auto.nl?

Wij zijn er voor alle autorijders die geen autoliefhebber zijn. Voor iedereen die veilig en comfortabel van a naar b wil reizen, maar voor wie onderhandelen met een autoverkoper een regelrechte nachtmerrie is.

Auto’s kopen gaat al 100 jaar hetzelfde. Dat kan dus beter. In onze webshop koop je daarom een auto alsof het een paar schoenen is. Niet langs tien verschillende dealers en je hoeft ook niet meer te onderhandelen. Bovendien krijgt iedereen 14 dagen bedenktermijn. Want een auto kopen, dat mag anno 2019 niet meer stressvol zijn.

Solliciteer op deze vacature >

Wat ga jij doen?

De autobranche veranderen, dat doe je niet alleen. Dat doe je samen met partners, collega’s en vooral je klanten. Social media biedt natuurlijk volop kansen om al die mensen te betrekken.

Jij tilt onze social media strategie naar een hoger niveau. Je formuleert duidelijk hoe je onze community laat groeien. Je denkt vanuit de klant en je begrijpt hoe je samen met anderen waarde kunt creëren.

Je gaat actief in gesprek met de community. Je begrijpt dat social media de perfecte plek is om insights te verkrijgen. Dat wat je leert rapporteer je aan je collega’s van marketing, product en klantenservice.

Content is voor jou geen doel op zich, maar de juiste content op de juiste plek helpt wel bij het behalen van je doelstellingen. Er is interne ondersteuning én er is budget om extern in te kopen. Jij stuurt aan en analyseert de resultaten.

Je krijgt bij ons alle vrijheid. Je kunt volop experimenteren en er is ruimte om fouten te maken. Je gebruikt je kennis en kunde niet alleen voor auto.nl, maar houdt je ook bezig met de social strategie van Louwman Dealerbedrijven, Rüttchen Automotive en Blauwendaal.

Wie ben jij?

First and foremost: wij geloven dat diverse teams innovatiever, creatiever, productiever én leuker zijn. Als jij de diversiteit in ons team komt vergroten dan heb je bij ons een streepje voor.

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en je bent toe aan je 2e of 3e baan
  • Je hebt ervaring als Social Media en/of Community Manager en je hebt concrete voorbeelden van wat je in het verleden goed, en minder goed hebt gedaan
  • Je weet op basis van business doelstellingen een strategie te formuleren, en je bent eerder al verantwoordelijk geweest voor je eigen budget
  • Je bent enthousiast, creatief en betrokken. Je hebt skills maar vooral ook een warme persoonlijkheid
  • Je bent géén autoliefhebber (ja, dat lees je goed). Ons product is niet de auto. Wij verkopen gemak, vervoer en zekerheid. Flitsende auto’s laten we graag aan anderen over.

Wat krijg je erbij?

  • Een goed salaris en goede secundaire voorwaarden. Er is een pensioenregeling, gunstige personeelsaankoopregeling voor onze producten (auto's, motorfietsen, watersportproducten) en je krijgt 25 vakantiedagen (op basis van 40 uur per week) met de mogelijkheid om maximaal twee werkweken bij te kopen
  • De vrijheid om vanaf dag één je eigen draai te geven aan de social strategie, en bij te dragen aan onze ambitieuze doelstellingen voor 2020 en daarna
  • Een ongekend goede werksfeer. Je werkt met 10 vrolijke collega’s die dagelijks strijden in ons eigen tafeltenniskampioenschap.

Solliciteer op deze vacature >